Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2021.02.02.

Saját szavazóit sarcolja meg Hadházy

A radikális baloldali politikus minden akciója és a bírságok után az emberektől kezd el pénzt kérni. Büntetéseire a saját bankszámláján gyűjti a pénzt.

5,1 millió forintot kapott támogatóitól Hadházy Ákos a vagyonnyilatkozata szerint 2020-ban.

Január 31-én éjfélkor hozták nyilvánosságra az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. Hadházy Ákoséból kiderült, hogy összesen 5,1 millió forintot kapott követőitől politikai akcióira, a politikus saját bevallása szerint. Egyre több baloldali politikus kér pénzt kiadásaikra a szavazóiktól. Hadházy Ákos esetében például arról van szó, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is tudatosan szabályt szegett. Az Országgyűlés csaknem 2 millió forintos büntetést szabott ki rá, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt - ahol Hadházy Ákos autójával nekiment egy újságírónak - 750 ezer forintos büntetést kapott a rendőrségtől. Utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a vagyonnyilatkozatában. Hadházy Ákos tehát 2020-ban összesen csaknem hárommillió forint büntetést provokált ki, ezt az összeget azonban nem a saját pénzéből tervezte kifizetni. A radikális baloldali politikus ugyanis minden akciója és bírság után az emberektől kezdett el pénzt kérni. Büntetéseire többségében a saját bankszámláján gyűjtötte a pénzt, és szinte minden esetben saját közösségi oldalán számolt be gyűjtése sikerességéről. Bohóckodásai és provokációi után tehát már nem vállalta a következményeket, szimpatizánsainak kellett fizetni az ezekért kapott több millió forintos büntetéseket. Egymillió forintos büntetésről szóló határozatot kapott például Hadházy Ákos a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH). A büntetést azért szabták ki, mert Péterfalvi Attila NAIH-elnök szerint jogsértően kezelték a kapcsolattartási adatokat az aláírásgyűjtés során, ami azért indított, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Péterfalvi arra szólította fel, hogy a büntetés megfizetése mellett törölje az adatokat.
Néhány hónapja a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közleményben cáfolta és visszautasította Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek az intézményről tett állításait. A BVOP közleményében kifejtették: Hadházy, visszaélve országgyűlési képviselői jogosultságaival, a rendelkezésére bocsátott információkat – vélhetően a politikai profitszerzés és a nagyobb médiafelület elérése érdekében – olyan módon interpretálta a közvéleménynek, hogy azzal a büntetés-végrehajtási szervezet jó hírnevét megsértette, a sajtót, illetve a médiafogyasztókat szándékosan megtévesztette. – Az országgyűlési képviselő minden erkölcsi határt átlépett akkor, amikor a sajtó nyilvánossága előtt azt hangoztatta, hogy „Magyarországon a börtönök is lopnak”. Ezzel nemcsak a testületet, de annak minden munkatársát becsmérelte, megalázta – fejtették ki. Hozzátették: a súlyos állítás felelőssége kizárólag a képviselőt terheli, különösen úgy, hogy a sajtótájékoztatón általa ismertetett „indokok” nyilvánvaló ténybeli tévedéseken és szándékos csúsztatásokon alapszanak.
Mint írták, Hadházy Ákos állításaiból lényegében annyi igaz, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet valóban szerződést kötött az általa említett gazdasági társaságokkal. – Ám az már valótlanság, hogy ezeket a gazdasági szereplőket a büntetés-végrehajtás a szakmai és jogszabályi kötelezettségek figyelmen kívül hagyásával, csupán saját elhatározásából választotta volna ki, hiszen a beszerzési eljárások minden esetben a vonatkozó és hatályos jogszabályok rendelkezéseinek szigorú betartásával történnek – mutattak rá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A kondenzcsík ártalmatlan pára vagy halálos méreg?

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

vg.hu

Eladóvá vált az Andy Vajna által bérelt villa: 2,7 milliárd forintot kér érte a tulajdonos

mindmegette.hu

Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amire nem volt még példa: te se hiszel majd a szemednek

magyarnemzet.hu

Embervadászat Kárpátalján: dühös hozzátartozók támadták meg a toborzóközpontot

origo.hu

Kondenzcsík: kell-e félnünk, ha ilyet látunk az égen?

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Óriási balhé a stúdióban! Egymásnak feszültek a TV2 sztárjai

ripost.hu

Tolvai Reni a végzet asszonyaként pózol: szexi bőrruhából villantotta meg kerek popsiját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér