1 éve

Kocsis Máté: Az emberélet nem politikai kérdés!

Érthetetlen a baloldal oltásellenes kampánya, amikor ellérkezett az országba a harmadik hullám.

Nyakunkon a harmadik hullám – mondta napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté, és hosszan sorolta az európai példákat a helyzet rosszabbodására. Hazánkban is nő az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Emlékeztetett: az emberek szeretnének újra élni, dolgozni és társaságba menni. Erre a megoldás pedig a vakcina. „A legjobb vakcina az, ami már bent van a karban” – idézte Merkely Bélát Kocsis Máté, és hozzátette: érthetetlen a baloldal oltásellenes kampánya. – Mi az oka ennek a nagyon buta és az embereket lenéző kettős beszédnek? – kérdezte az ellenzéket a politikus.

Kocsis Máté azt is érthetetlennek nevezte, miért támadja a nemzeti konzultációt az ellenzék, miért akadályozzák az emberek véleménynyilvánítását.

„Azzal, hogy önök nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, akár be is vallhatják: ha önökön múlna, nem lenne ágazati béremelés, hitelmoratórium, adócsökkentés, orvosi béremelés és otthonteremtési támogatás” – fejtette ki Kocsis Máté.

A frakcióvezető szerint megint az fog történni, mint sok más esetben: hogy az unió más államainak vezetői a magyar példát követik, és vakcinabeszerző körútra indulnak majd. Kocsis Máté hangsúlyozta: az emberélet nem politikai kérdés.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!