1 éve

Dömötör Csaba: A baloldal megakadályozná, hogy a magyarok véleményt mondhassanak a nyitásról

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált a baloldali pártok közleményére, melyben az online konzultációt kritizálták.

 

„Az Európai Unió országai közül Magyarországon érhető el a legtöbb vakcina. Áprilisig szeretnénk mindenkit beoltani, aki . Így rövidesen dönthetünk az ország újraindításáról” – fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár, majd így folytatta: Dömötör Csaba „Nekünk fontos a magyar emberek véleménye, szeretnénk, ha elmondanák, mit gondolnak az újraindítás lépéseiről. Mára világossá vált, hogy a baloldal már nemcsak az oltások ellen kampányol, hanem azt is meg akarja akadályozni, hogy . Sokadjára bizonyítják, hogy érzéketlenek az emberéletek és a munkahelyek védelme iránt. Sokadjára bizonyítják, hogy nem lehet rájuk számítani. Az online konzultáció lehetőséget ad arra, hogy minden magyar ember elmondja a véleményét az újraindítás meghatározó kérdéseiről, így többek között a védettségi igazolványról, az éttermek és sportlétesítmények újranyitásáról, vagy az este 8 óra utáni kijárási korlátozásról. A véleménynyilvánítás legegyszerűbb és leggyorsabb módja az online konzultáció. Kérünk mindenkit, hogy bátran mondja el véleményét és töltse ki a kérdőívet a oldalon” – írta közleményében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A kérdőívet a és a oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban. Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A oldalon a konzultációs lehetőség mellett továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban.
A fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani. Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van – tudatta. Elmondta: egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett – tette hozzá. Az államtitkár szerint erősítheti a járvány elleni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben. Minden vélemény számít – mondta Dömötör Csaba, aki ezért mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a konzultációban.  

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő tisztogatásba kezdett Zelenszkij

origo.hu

Újabb sztár csatlakozott a szexuális szolgáltatásokat nyúltó OnlyFanshez! Nem is akárki!

life.hu

A villamoson hagyta a táskáját a nyaralni induló nagymama: a vezető mentette meg a napot

vg.hu

A Mol mennyiségi korlátozást vezet be a benzinkutakon

life.hu

Epres Panni őszintén elmondta, nincs mindennel kibékülve magán

hirtv.hu

Nyomozás: Emberi maradványokra bukkant Berki léleklátója

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

travelo.hu

Különleges éjszaka lesz ma a tihanyi apátságban

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

ripost.hu

Gömbölyű popsi és cici az ágyban, lehúzzák a paplant a pucéran alvó üzletasszonyról

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

POLITIK

Dugódíjat akar Karácsony Gergely

POLITIK

Orbán Viktor válaszolt 44 EU képviselőnek. Csakhogy értsék

POLITIK

A benzinárstop felfüggesztésére szólították fel Magyarországot

POLITIK

Az egész Kárpát-medencében lobogott a magyarság összetartozásának tüze

POLITIK

32 milliós bírságot kapott Márki-Zay

POLITIK

Válsághelyzet lépett érvénybe Németországban

POLITIK

Szijjártó: Káros és hibás döntés, hogy Georgia nem kapta meg az EU-tagjelölti státuszt

POLITIK

Magyar javaslat az Európai Unió jövöjéről