1 éve

Varga Judit: meg fogjuk védeni lányainkat, fiainkat, nagymamáinkat és nagypapáinkat is

Az igazságügyi miniszter arról írt, hogy olyan világban élünk, ahol a mindent eluraló világ-ideológia nem épít, bővít és színesít, hanem tilt, kiátkoz és egységes szürkévé alakít mindent.

 

„Ne vegyétek el tőlünk a nagypapákat, nagymamákat, a lányainkat és fiainkat!”

– írja legfrissebb posztjában Varga Judit, az erős felütést pedig nem kevésbé aggasztó sorokkal folytatja: „Olyan világban élünk, ahol a mindent eluraló világ-ideológia nem épít, bővít és színesít, hanem tilt, kiátkoz és egységes szürkévé alakít mindent.”

Varga Judit igazságügyi miniszter

S hogy mire gondol?

„Sajnos már az amerikai liberálisok sem elég liberálisok ahhoz, hogy megengedjék, hogy az embereket úgy szólítsák, ahogy a normalitás diktálná. Az Amerikai Kongresszusban most előterjesztett javaslat szerint, mely a házszabály azon összeférhetetlenségi rendelkezéseit érinti, amely felsorolja, hogy kit kell rokonnak tekinteni, a módosítási javaslat tiltaná az olyan nemek szerinti kifejezéseket, mint „apa, anya, fiú, lány, testvér, nővér, nagybácsi, nagynéni, unokaöcs, unokahúg, férj, feleség, após, anyós stb.” és azokat semleges neműre változtatná – írja az igazságügyi miniszter. „Nem építenek, segítenek, színesítenek, hanem tiltanak, büntetnek, kiátkoznak és egységesen politikailag korrekt-szürkére festenek mindent és mindenkit.”

Bár Amerika messze van, Varga Judit szerint:

ne legyen kétségünk afelől, hogy ez a liberális tiltás és kényszer be fog gyűrűzni Magyarországra is. Ha így lesz, akkor az édesapák és édesanyák után meg fogjuk védeni lányainkat, fiainkat, nagymamáinkat és nagypapáinkat is.”

Az amerikai képviselőház demokrata párti házelnöke, Nancy Pelosi, és Házszabályozási Bizottság elnöke, James McGovern a napokban bemutatta a 117. kongresszus új házszabály tervezetét, mely olyan „jövőorientált szabályokat” tartalmaz, mint a nemspecifikus kifejezések tilalma.

Az elfogadásra váró új szabály értelmében a képviselőknek tilos lesz az olyan kifejezések használata a ház falain belül, mint az „anya”, „apa”, „férj”, „feleség” „fiúgyermek”, „lánygyermek”, „nagynéni”, „nagybácsi”, „unokaöcs”, „unokahúg”, „mostohafiú, ”mostohalány„, stb.

Ezek helyett a jövőben csak és kizárólag a nemsemleges (gendersemleges) terminológiák lesznek elfogadottak, mint például a ”szülő”, „gyermek”, ”házastárs„, ”testvér”, „szülő testvére”, ”első unokatestvér„, ”sógor„, ”mostoha szülő„, ”mostohagyerek„ stb. – írja a New York Post internetes kiadása.

”Az új házszabály elősegíti a befogadást és a sokszínűséget. (...) Ez a cél megköveteli, hogy a bizottsági munka tiszteljen minden nemi identitást azáltal, hogy a házszabályban a névmásokat és a családi kapcsolatokat nemileg semlegessé változtatja„

- olvasható az új házszabály indoklásban a Házszabályozási Bizottság (House Committee on Rules) hivatalos honlapján.

Nancy Pelosi demokrata párti házelnök üdvözölte az új házszabály tervezetet, és annak mielőbbi bevezetését szorgalmazta. A 80 éves veterán politikus szerint ”a csomag híven tükrözi a képviselőház demokrata többségének nézeteit és értékeit„.

Az amerikai törvényhozás alsóházában a demokraták kényelmes többséget szereztek a november harmadikai elnökválasztáson: 233 mandátumot szereztek a 435-ből. Az új házszabályt tehát vélhetően napokon belül elfogadják majd a baloldali képviselők.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki targonca balesetről, amiben egy gyerek meghalt

origo.hu

Halálos fenyegetést kapott Tóth Gabi

borsonline.hu

Csak egy parányi tanga feszült a popsijában: félmeztelenül kapták le a napon sütkérező üzletasszonyt

mandiner.hu

Liberális showman: Trumpot épp most mentette meg az FBI politikailag

ripost.hu

Októberig ontja virágját a muskátli, ha így gondozod nyár végén

vg.hu

Semmit sem kímél az infláció: brutálisan drágul, lassan luxuscikké válik a méz

origo.hu

Így tudja a régi tévéjén is nézni az új online szolgáltatókat

travelo.hu

Budapest első levendulaparkja, ahol lila padokon pihehetünk a levendulaillatban

ripost.hu

Dancing with the Stars: ezt mondta Csuti Kulcsár Edina szerepléséről

ripost.hu

Kiadták a riasztást: brutális jégeső csap le az országra

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

A cukkinit nem lehet megunni! Édesen és sósan is finom

További cikkek

POLITIK

Kritikus a migrációs helyzet, több mint 160 ezer migránst állítottak meg eddig

POLITIK

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

POLITIK

KIEGÉSZÜL A GÁZ ÉS ÁRAMSZÁMLA TARTALMA

POLITIK

A baloldal képtelen abbahagyni a rémhírterjesztést.

POLITIK

Így készül Németország a télre

POLITIK

Továbbra is befektetésre ajánlják hazánkat

POLITIK

Legfeljebb 19 fok lehet a német középületekben

POLITIK

Így enyhíthetjük az energiaválságot