1 éve

Anyja is tudhatott róla, hogy megölte nevelőapját a bárnai férfi

Bár novemberben tűnt el a 75 éves férfi, eltűnését csak kedden jelentették be a rendőrségen. Még aznap megtalálták a holttestet. Kiderült, hogy nevelt fia ölte meg.

Megdöbbentek a Nógrád megyei Bárnán élők, hogy gyilkosság történt csendes településükön. Sokan ismerték az áldozatot, és az elkövetőt is, az 58 éves férfi ugyanis közfoglalkozottként dolgozott. Döbbenetüket tetézi, hogy végül nem az áldozat felesége, hanem egy szomszéd tett bejelentést a férfi eltűnéséről. Az asszony pedig, mintha hónapokon át észre sem vette volna, hogy férjének nyoma veszett.

Órák alatt megtalálta a rendőrség a holttestet

Kedden a rendőrségre érkezett bejelentés arról, hogy jó ideje nem láttak már egy 75 éves bárnai férfit, és otthonában sem találják. A rendőség rögtön nyomozni kezdett, és kihallgatták a férfi környezetében élőket. Hamar kiderült, hogy az eltűnt férfi és nevelt fia még novemberben csúnyán összevesztek, az 58 éves hozzátartozó rátámadt apjára, akit addig vert, amíg ő bele nem halt sérüléseibe.

Kedvelték a falubeliek az áldozatot

A Ripostnak egy Bárnán élő férfi elmondta hogy az áldozat egy háztartásban élt feleségével. „Az nagyon furcsa, hogy ő november óta miért nem jelentette be a férje eltűnését. Hogy most ki szólt a rendőrségnek, azt nem tudom, de egy szomszédra tippelnék” – mondja a neve elhallgatását férfi, hozzátéve, hogy ő például nagyon kedvelte az áldozatot. Géza volt az igazi neve, de itt mindenki csak Győzőnek hívta. Rengeteget járt az erdőre, fát hordott be biciklin, gombászott... Volt olyan, hogy egy órát is elbeszélgettünk odakinn. Nem értem, miért tehetett vele ilyet a Péter” – mondja a férfi.

Keresőkutyák találták meg a holttestet

Mint kiderült, a nevelt fiú, miután megölte édesapjá, házuk mögötti fenyvesben ásta el. „Én úgy hallottam, hogy keresőkutyákkal jöttek a rendőrök, végül úgy találták meg” – mondja egy bárnai asszony.
Ő arról mesél, hogy Péter édesapja magára hagyta annak idején a fiút, akit végül saját áldozata nevelt fel. „Abba kézbe harapott, amelyik enni adott neki” mondja az asszony.

Miért nem a feleség jelentette be férje eltűnését?

„Mindenki azon szörnyülködik, hogy hát nem tudta hol az ura? Ha valaki elveszik, azt nem az ötvenedik szomszédból jelentik be! Én azt mondom, hogy ki kell faggatni, ha szépen nem megy, akkor csúnyán. Meg kell tőle kérdezni, hogy maga hol volt, amikor ez történt? – mondja felháborodottan az asszony, ai reméli, szigorú büntetés vár a férfira. „Nagyon megharagudtam rá, amiért ilyenre vetemedett!” – mondja.

Biciklije csomagtartóján hordta anyját a boltba

A Ripostnak nyilatkozók egyöntetűen azt mondják, nagyon szoros volt a kapcsolat anya és fia között. „Péter a bicikli csomagtartóján hordta az anyját a boltba” – mondja egy férfi, hozzátéve, hogy a fiú utánfutót is csinált a kerékpárhoz, pont akkora méretűt, amibe egy sörös rekesz belefért. „Hát, Péter, meg az apja ittak. Biztos nem a hajukra kenték szesz helyett a sört” – mondják. Azt azonban mindenki úgy véli, hogy bármennyire is szerette a feleség a fiát, be kellett volna jelentenie eltűnését. „Ha bűnös a gyereke, akkor nem szabad védeni. El kellett volna mondani becsületesen, hogy mi történt” – mondja az asszony. A legtöbben úgy gondolják, az édesanya tudhatta, hogy mi történt. Bár az asszony most éppen kórházban van, minimum karácsonykor észrevehette volna, hogy férje sehol sincs. Bár van, aki azt mondja, Péter azzal állt elő, hogy apja elment dolgozni, mások arról beszéltek, az asszony már akkor is aggódott, ha férje később ért haza az erdőről. Az pedig fura, hogy pár óra késésnél aggódik valaki, viszont hónapok elteltéve sem jelenti be férje eltűnését. Péter, az elkövető közfoglalkozottként dolgozott Péter a településen dolgozott közfoglalkoztatottként. Kerestük a település polgármesterét, Oravecz Rolandot is, de nem szeretett volna az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 58 éves férfival szemben, akit a nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vettek. A hatóság tagjai az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
   

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt válaszolta a mamuszos Molnár Enikő arra, hogy Jakab Péter szeretője-e - videó

origo.hu

Újabb elképesztő hírhamisítással bukott le a Telex

borsonline.hu

Kiderült: ismert sportoló apja halt meg a buszmegállóban történt tragédiában

ripost.hu

Érkezik a Vízöntő telihold: 4 csillagjegynek sorszerű fordulatot hoz az életébe

vg.hu

OMV: minden benzinkút működik, mennyiségi korlát van

origo.hu

Nincs felső, amely elbírná Demi Rose hatalmas melleit - fotók

ripost.hu

Megszólaltak a szemtanúk: UFO üldözött egy amerikai bombázót

ripost.hu

Sebestyén Balázs beszökött, Hajdút kitessékelték az RTL VIP-ből a Szigeten

ripost.hu

Horror: a turistákra kacsintgat a kétéves kislány kiállított holtteste

ripost.hu

„Kétszer kellett gyászolnom” – egy anya a kórház hibájából vesztette el a babáját

További cikkek

POLITIK

Kritikus a migrációs helyzet, több mint 160 ezer migránst állítottak meg eddig

POLITIK

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

POLITIK

KIEGÉSZÜL A GÁZ ÉS ÁRAMSZÁMLA TARTALMA

POLITIK

A baloldal képtelen abbahagyni a rémhírterjesztést.

POLITIK

Télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

POLITIK

Jakab Péter lelépett a parlamenti mandátummal együtt

POLITIK

Jakab Péter így lépett ki a Jobbikból

POLITIK

Mi lesz veled, MSZP? Ez már a haláltusa?