2 éve

A híres brit lapnak nem számít, hogy zsidózott a magyar ellenzéki politikusnő

Black Lives Matter-emlékművet készülnek felállítani a magyar fővárosban, Budapest IX. kerületében. Ezért a brit The Guardian című baloldali lap megkereste a kerület polgármesterét is, aki rasszizmusról és cigányellenességről beszélt. A Guardian csak arról nem számolt be, hogy tavaly decemberben épp a polgármester zsidózott alpári stílusban.

A magyar főváros, Budapest IX. kerületének baloldali polgármesterével, Baranyi Krisztinával készített interjút a brit The Guardian című lap. A beszélgetés apropója az volt, hogy Ferencvárosban a Black Lives Matter tiszteletére akarnak emlékművet állítani.

„Nyilatkoztunk a The Guardiannak”, büszkélkedett el közösségi oldalán a ferencvárosi polgármester.

Hozzátette a cikkből idézve: „A BLM a rasszizmus és a rendőri túlkapások ellen küzd, amely Magyarországon ugyanannyira érvényes cél, mint bárhol a világon”. A szövegben olyan állítások hangzanak el, mint hogy az Orbán-kormány könyörtelen kampányt folytat a migránsok és a menekültek ellen, valamint Baranyi Krisztina a magyarországi romák szisztematikus diszkriminációjára is hivatkozik.

A The Guardian cikkéből azonban kimaradt egy igen fontos információ, mégpedig az, hogy Baranyi tavaly decemberben antiszemita botrányba keveredett.

„Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semmi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméteren többen”, fogalmazott a polgármester egy telekvita kapcsán a TV2 Tények című híradójának birtokába jutott hangfelvétel szerint.

A polgármester nem mondott le, és bocsánatot sem kért kijelentéséért, mi több, azt mondta, hogy ő egy „nyelvi eszközt” használt, amivel szerette volna felhívni a képviselők figyelmét arra, hol tart a vita.

Baranyi Krisztina a 2019-es önkormányzati választáson jutott hatalomra, a teljes magyar baloldal támogatta, többek között Karácsony Gergely is, akit Budapest főpolgármesterévé választottak.

Érdekesség, hogy Karácsony Gergely tavaly egy magyarországi időközi választáson egy olyan jelölt mellett kampányolt, aki Baranyinál is durvább antiszemita kijelentéseket tett, írja a V4NA. A Jobbik nevű párt politikusa, Bíró László, aki szintén a teljes magyar baloldal támogatását élvezte a szerencsi időközi országgyűlési választáson, azt írta a közösségi médiában, hogy a kutyám majd megveszik, amikor a „tetűcsúszdások” elmennek a ház előtt.

Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet, kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését, a Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest, idézte a hírügynökség Bíró Lászlót.

Karácsony Gergely egyébként az a magyar politikus, aki szerint zsidó képviselőket listázni nem nácizmus.

A V4NA az alábbi kérdésekkel fordult a The Guardianhez.

 • Tudatában voltak-e annak, hogy Baranyi Krisztina egy hangfelvétel szerint „rohadt, szemét zsidónak” nevezett egy befektetőt?
 • Önök szerint ez antiszemitizmusnak minősül-e?
 • Tisztában vannak-e azzal, hogy a magyarországi baloldalon egymást érik az antiszemita botrányok, legutóbb Bíró László, a Jobbik nevű párt politikusa nevezte Budapestet „Judapestnek”, a zsidókat pedig „tetűcsúzdásoknak”?
 • Terveznek-e erről is beszámolni kiadványukban?
 • Eddig nem érkezett válasz a feltett kérdésekre, viszont a V4NA azt ígérte, tájékoztatja a közvéleményt, amint válaszol a baloldali lap. Egyébként a nemzetközi sajtó módszeresen vádolja antiszemitizmussal Magyarországot. Tavaly a The Sunday Times írt a témában, éppen abban a borsodi választókerületben jártak, ahol Bírót indították. A baloldali rasszizmust, antiszemitizmust azonban rendre elhallgatja a baloldali lakájmédia.

  Ez is érdekelhet

  origo.hu

  Hajléktalan lett a Fekete Vonat sztárja

  origo.hu

  Válás közben is együtt nyaral Peller Anna és Lukács Miklós

  magyarnemzet.hu

  Szoboszlai őszintén reagált az észtek elleni kő-papír-olló balhéra

  ripost.hu

  Sokatmondó idézet utal Király Viktor házassági válságára

  mandiner.hu

  Veszélyes precedens, hogy semmibe vették a magyar tiltakozást a NATO-ban – Somkuti Bálint a Mandinernek

  origo.hu

  Nevetséges ukrán kudarc: hiába kapnak vadászgépeket, nem tudják használni

  mindmegette.hu

  Az alváshiány 10 megdöbbentő hatása – spoiler: a fáradtság nincs köztük!

  ripost.hu

  „Remélem, a mennyekben is együtt vagytok” – kisfiával hajtott a halálba Vivien

  ripost.hu

  Szombat este egy órára leáll az élet a Földön

  mindmegette.hu

  Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

  Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
  Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
  Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
  -

  További cikkek

  POLITIK

  Áremelkedések? Brüsszelt teszi felelőssé a legtöbb magyar

  POLITIK

  Bevallotta a 13 éves tini: ő fojtotta meg 4 éves kistestvérét

  POLITIK

  Egyre erősebb a migránsellenes hangulat Németországban

  POLITIK

  A hír igaz: Varga Judit elválik a férjétől

  POLITIK

  Elképesztően megnőtt a migránsok száma Európában

  POLITIK

  Oroszország atombombát dob azokra akik...

  POLITIK

  Nukleáris armageddon közeledik!

  POLITIK

  Peking szerint ismét provokálnak az amerikaiak