1 éve

„Emlékszem a pisztoly torkolattüzére” – élete végéig rács mögé kerülhet Valéria gyilkosa

A román orvos négy éve gyilkolta meg a magyar asszonyt, férje túlélte a lövést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kér Dan S. román tüdőorvosra, aki négy éve meggyilkolta Valériát, s rálőtt az asszony férjére, R. Lászlóra is. A férfi bosszúból követte el a vérengzést Nyíregyházán, majd Kolozsváron egy panzióban kapták el.

R. László a mai napig pontosan emlékszik a véres napra.

Emlékszem a pisztoly torkolattüzére, meg arra, ahogy a feleségem összerogyott. Aztán a férfi rám emelte a pisztolyt, majd meghúzta a ravaszt – mondta a Blikknek László, aki olyan sérülést szenvedett, hogy a fél oldalára lebénult. – mikor a földre zuhantam és megfogtam jobb oldalt a fejem, féltenyérnyi darab hiányzott belőle. Csak akkor tudatosult bennem, hogy rám lőtt.

A jelenetet végignézte a házaspár két gyermeke is, ők nem sérültek meg.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

„Mindennap eszembe jut, mit tett velünk ez az ember, és ezt soha nem bocsátom meg neki. Az eset óta tudom, nincs rosszabb, mint az élet apró dolgaiban kiszolgáltatottnak lenni. A bal oldalam lebénult, nem engedelmeskedik a kezem, csak bicegve vagyok képes járni. Soha többé nem tudok a gyerekeimmel focizni, egy tojást feltörni, a falba szöget verni, még az öltözködésnél is a fiam segítségére szorulok. Korábban jól menő építési vállalkozó voltam, most pedig az özvegyi nyugdíjjal együtt 123 ezer forint a havi jövedelmem.”

László a tragédia óta új párt talált magának, felesége barátnője lett a támasza, ő segít az ikrek felnevelésében is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!