1 éve

Elképesztő aljasság: Égésgyorsítót használt a rákospalotai gyújtogató

Azt már eddig is tudtuk, hogy gyújtogatás okozta a hétfő reggel Budapest XV. kerületében a Pázmány Péter utcában keletkezett tűzet, amelyben két ember is életét vesztette. Csakhogy az is napvilágra került, hogy a tettes biztosra ment és még égésgyorsítóval is rásegített a lángokra...

Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, hétfőn kora reggel Budapest XV. kerületében a Pázmány Péter utcába riasztották a budapesti tűzoltóka, ahol hatalmas lángokra és sikoltozásra ébredtek a szomszédok.

MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség ügyeletére 2020. november 23-án hajnali 3 órakor érkezett bejelentés, hogy Budapest XV. kerületében, a Pázmány Péter utcában egy épület kigyulladt. A segélyhívásra elsőként a rákospalotai járőrök értek ki négy perc alatt az égő házhoz, ahol a tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök a házba bejutni nem tudtak, ezért egy létrát támasztottak a tetőhöz; az egyik járőr a létra mellett lévő vízgyűjtőre mászott, és segített lejutni a tetőn rekedt gyereknek.

MTI/Mihádák Zoltán

A 12 éves fiút a mentők kórházba vitték, az orvosok jelenleg még megfigyelés alatt tartják.

Az égő épületből néhány perccel később a tűzoltók eszméletlen állapotban egy nőt és egy férfit hoztak ki. Kiderült, a kisfiúnak nagyapja segített a tetőre jutni; a férfinek még maradt annyi lélekjelenléte, hogy unokáját mentse, ő és felesége azonban már nem tudtak kijutni a házból. A gyermeket egyedül nevelő nagyszülők a tűzesetben életüket vesztették, a nagyapja a helyszínen, nagyanyja a kórházban vesztette életét.

A tűz okozásával gyanúsítható 51 éves M. András elfogására hajtóvadászatot indítottak az életvédelmi nyomozók, melynek eredményeként az újpesti járőrök a férfit november 23-án délben a Nyár utcában elfogták.

A helyszínen tartott tűzvizsgálatnál kutyát is bevontak a leégett ház átvizsgálásához, és a keresőkutya több helyen égésgyorsító jelenlétét jelezte. – írta a police.hu.

 

A nyomozás adatai szerint a családnak munkáltatójuk biztosított lakást az épületben, mellettük szintén egy alkalmazott lakott; az 51 éves férfinek főnöke szívességből engedte meg, hogy a ház egyik részéből kialakított lakásban lakjon. A tűz előtti nap a tűzben elhunyt nagyszülők panaszkodtak munkaadójuknak a férfire, hogy ittasan átment hozzájuk, kiabált és dörömbölt. Később M. András munkaadójával is összeveszett, majd a gyanú szerint másnap hajnalban tüzet gyújtott a család lakása melletti garázsban.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói M. Andrást több emberen elkövetett emberölés bűntett, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet és különösen nagy kárt okozó rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!