Létrehozva: 2020.09.07.

Nacsa Lőrinc: Valóban lelövéssel fenyegette és kisemmizte dolgozóit Bíró László?

A Fidesz-KDNP válaszokat vár a szerencsi időközi parlamenti választáson induló baloldali jelölttől.

A Fidesz-KDNP arra vár választ, hogy tényleg fenyegette-e, kisemmizte-e a dolgozókat a baloldal szerencsi jelöltje. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egyre durvább, ami kiderül a baloldal szerencsi képviselőjelöltjéről, akinek „már nem csak az antiszemita és cigányellenes kijelentései miatt lenne mit magyaráznia”.

Nacsa kifejtette: saját magukat és az állásukat féltő varrodai dolgozók sorra nyilatkoznak arról, hogy Bíró László egykori főnökükként volt, hogy nem fizette ki őket, és ha a fizetésük után mertek érdeklődni, akkor még agresszívan nekik is ment, és azzal fenyegetett, hogy a puskájával lelövi őket. A tanúk elmondása szerint állandó megfélemlítésben dolgoztak, „gyakran fizetés nélkül, teljesen kisemmizve”, és Bíró László teljesen kihasználta a varrodai dolgozók kiszolgáltatott helyzetét.

Nacsa Lőrinc szerint ideje lenne, ha a baloldal „botrányokkal teli” képviselőjelöltje most már nem menekülne a kérdések elől, hanem válaszolna. Tényleg fenyegette és kisemmizte a dolgozókat? Hány embert fenyegetett meg? Hányszor tartotta vissza a fizetésüket? Tisztában volt-e vele, hogy ezzel milyen nehéz helyzetbe hozza őket? – sorolta kérdéseit. „Várjuk Bíró László és az őt jelölő baloldali pártok válaszait” – zárta nyilatkozatát.

A szóvivőt kérdezték arról a hétfői Magyar Nemzet-cikkről, amely szerint a napilap beazonosította azt a személyt, Gerald Knaust, aki a Soros-hálózat tagjaként a Magyarország elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. A kereszténydemokrata politikus erre úgy reagált: ez is csak annak az igazolása, hogy egy nemzetközi lejárató kampány folyik az ország ellen elsősorban a migráció és a nyílt társadalom eszméjének elutasítása miatt. E támadások mögött pedig sokszor megtalálható Soros György és az ő rengeteg pénze.

Azzal összefüggésben, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött Magyarországon, mégis több tömegrendezvény is volt az elmúlt hétvégén, Nacsa Lőrinc azt felelte: nem szabad veszni hagyni a járvány első hullámának jó kezelése után elért eredményeket. Az egészségügyi rendszer is fel tudott készülni az első hullám alatt – jegyezte meg, kiemelve az állampolgári felelősség fontosságát az óvintézkedések betartásával kapcsolatban.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásával kapcsolatban – amely ellen vasárnap demonstrációval tiltakoztak a fővárosban – a frakciószóvivő azt mondta: egy belső vitáról van szó, szerinte az ellen folyik tüntetés, hogy kikerülnek az állami fenntartás alól a diákok. A modellváltást számos egyetem saját maga kérte, mert így sokkal szabadabb a gazdálkodása és a nemzetközi mozgástere – közölte, jelezve azt is: az SZFE hallgatói egy olyan fenntartói modell ellen tüntetnek, amelyet még ki sem próbáltak, hiszen a tanév még el sem kezdődött. Azt is mondta, hogy a magyar közéletben és művészi életben konszenzus volt arról, hogy az SZFE-n olyan átalakításra van szükség, amely versenyképesebbé teszi az intézményt. A magyar művészet és kultúra érdeke, hogy a vita mihamarabb rendeződjön, és elinduljon a tanév – tette hozzá, azt hangoztatva, hogy sokszínűségre van szükség az egyetemen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

ripost.hu

"Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

magyarnemzet.hu

Kemény üzenetet küldött a kormány, álhírre figyelmeztetett a jegybank

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.