Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.26.

Tranzitnak hívják idén Tusványost?

A tusványosi rendezvény elmaradása miatt sokan most a Tranzitot tartják hasonló alkalomnak. Nem véletlenül.

Csütörtök este kezdődik viszont Tihanyban az idei Tranzit rendezvénysorozat, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond majd. Ezért idén sokan máris ezt tartják a tusnádfürdőihez hasonló rendezvénynek.

A Fidesz kommunikációs igazgatója elárulta, a szervezők sokat gondolkoztak rajta, hogy a járványhelyzetre tekintettel hogyan tarthatnák meg a Tranzitot az ősszel, és úgy döntöttek, hogy csak akkor vágnak bele, ha a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával lehetséges a szervezés.

„Ezért idén nem a megszokott Tranzit fesztivált, hanem egy szűkebb körű közéleti témájú évadnyitót rendezünk, és felkértük a miniszterelnök urat, hogy tartson előadást” – mondta Hollik István. „Arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni.”

A 2020-as Tranzit rendezvényen a koronavírus-járvány miatt csak ötszáz fő lehet jelen, de annak érdekében, hogy az Orbán beszédet ne csak a félezer, a helyszínen jelenlévő résztvevő hallhassa, hanem minden érdeklődő magyar, a beszédet élőben lehet majd követni a Facebookon és a Hír TV-n. A közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vesz, ráadásul ellenzéki politikusokkal vitatkozva szakterületük kérdéseiről.

A Tranziton idén számos érdekesnek ígérkező előadásra és politikai vitára kerül majd sor. Pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről. Ezt követően pedig Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd. Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő brüsszeli vitákról. A nap záró csörtéje Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők.
„Nem volt kérdés, hogy politikai vitákat is szervezzünk, mert ennek a Tranziton komoly hagyománya van. Úgy gondoljuk, hogy a közéletről, hazánk jövőjéről való vitatkozás viszi előre az országot – fogalmazott Hollik István arról, hogy sikerült a magyar közéletben meglehetősen ritka politikai vitákat tető alá hozniuk.
Mi a Tranzit? Közösség, vitafórum, baráti társaság, szórakozás? Mindez egyben. Egy hely a cselekvőknek. Céljuk, hogy erősítsék a párbeszédet a közéletet érintő legfontosabb kérdésekben a hazai kulturális, tudományos, közéleti és gazdasági élet szereplői között és, hogy közösségi teret teremtsenek a közjóért tenni akaróknak. A működésük formája sokszínű. Tavasszal és ősszel konferenciákon járják körbe a közgondolkodást leginkább foglalkoztató kérdéseket, nyár végén Kőszegen vagy a Balaton partján szabadegyetem jelleggel vitatják meg a magyarok előtt álló kihívásokat. Az egyetemista és főiskolás korosztálynak 2016-ban indították útjára a Tranzit közéleti képzést.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egészen hihetetlen, de betiltják Olaszországban a pizzát és fagylaltot is

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

"Gábornak is hálás lehetsz" – Tóth Gabi posztja felkavarta az állóvizet

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

metropol.hu

Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér