Létrehozva: 2020.07.14.

Újabb antiszemita botrányt okozott a Jobbik a Parlamentben

Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, Nunkovics Tibor, a párt egyik képviselője egyértelműen lezsidózta a fideszes EP-képviselőt.

Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor abban a pillanatban Nunkovics Tibor, a párt egyik képviselője gyakorlatilag lezsidózta a fideszes EP-képviselőt. Az ügyben vizsgálat indul. Soltész Miklós, aki a legközelebb ült a képviselőhöz, az Origónak azt mondta, hogy Nunkovics egyértelműen Deutsch Tamás származását támadta.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról is beszélt, hogy Nunkovics először az orrára mutatott, majd pedig Deutsch felé mutatott, és azt mondta, hogy te is az vagy.

Soltész Miklós elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt különösen furcsának tartja, hogy az érintett jobbikos képviselő később azzal a magyarázattal próbált védekezi, hogy csak azt akarta mutatni Deutsch Tamásnak, hogy púderes az orra. Az elnöklő Latorcai János súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a parlament házbizottságának meg kell vizsgálnia.

A Miniszterelnökség államtitkára arról is beszélt, hogy mind számára, mind a kormány számára teljes mértékben elfogadhatatlan bármilyen vallási és nemzetiségi közösség megbélyegzése, és ez ellen az elmúlt 10 évben is mindig felléptek.

Jakab Péter pártjából kilépett a Jobbik, de az antiszemiták maradtak – így reagált Nacsa Lőrinc arra a jelentre az Országgyűlésben, miszerint Nunkovics Tibor antiszemita módon reagált Deutsch Tamás, fideszes európai parlamenti képviselő felszólalása alatt.

Mint ismeretes két éve nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen az hallható, ahogyan Szávay István, a Jobbik akkori parlamenti képviselője azzal dicsekedett párttársainak, hogy leütött egy zsidó nőt egy szórakozóhelyen, mert az „beszólt neki”. A jobbikos politikus a történteket követően tagadta a támadást, ugyanakkor elismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt. Aztán lemondott az Országgyűlés jegyzői pozíciójáról, valamint a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről, parlamenti mandátumát viszont még sokáig megtartotta.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy a Jobbik korábbi elnöke, Sneider Tamás arra utasította a fiát, hogy rejtse el az egyik tetoválását, amely az SS hírhedt jelmondatát idézi.

A Ripost nyilvánosságra hozott egy fényképet, amelyen Sneider Tamás idősebb fia pózol – mellkasán az SS hírhedt jelmondatával, a Becsületem a Hűség felirattal, ami nem mellesleg Adolf Hitler egyik kedvelt szlogenje volt.

A fotók tanúsága szerint a jobbikos politikus fia később megpróbálta eltüntetni a támadható tetoválást oly módon, hogy egy nagy méretű „germán” harcos fejtetoválással takarta el a Hitler-idézetet. Barátainak az ifjabbik Sneider ezt azzal indokolta, hogy „így legalább ott marad az SS a szívem fölött, de nem látja ez a sok köcsög”. A lapnak a tetoválószalonból sikerült megszereznie azt a képet, amely elfedi az SS jelmondatát.

2019 januárjában hozta nyilvánosságra a Hír TV, hogy náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán a Jobbik akkori elnökének, Sneider Tamásnak a felesége. A két évvel ezelőtti felvételeken Sneider Tamás felesége, a Jobbiknak dolgozó jogász kétszer is a hitleri köszöntéssel pózolt a fotósoknak.

Összeállításában a Hír TV megmutatta a vőlegény esküvői ültetési kártyáját is, amelyen Sneider keresztneve helyett korábbi szkinhed beceneve, a Roy olvasható.

A Jobbik még ezeknél is undorítóbb rasszista botrányára még sokan emlékezhetnek. A jobbikos Kulcsár Gergely korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy beleköpött a Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékmű cipőibe, és a „kamukauszt állítólagos áldozataira” való emlékezésnek nevezte a holokauszt emléknapot. Ráadásul Kulcsár egy parlamenti üzenetben párttársainak horogkereszttel kívánt boldog újévet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat