2 éve

Szájer József: Mi megharcoltunk a jogállamért! – videó

Ebben a Házban sokat beszélnek a jogállamiságról olyanok is, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy az mit jelent – kezdte az európai parlamenti felszólalását Szájer József.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a jogállam a szabadságot, a nemzeti függetlenséget és a demokráciát jelenti. – Az én nemzedékem harminc évvel ezelőtt azért harcolt, hogy ez ne csak az Európa nyugati felén élők örökölt privilégiuma legyen! Mi ezért megharcoltunk! – mondta a Fidesz EP-képviselője. Szerinte a jogállam nem jelenti le nem írt szabályok számonkérését, a kettős mércét – amikor valakit megbüntetnek ugyanazért, amiért más dicsértet kap. Nem jelenti az egyeseknek nem tetsző politikai ideológiák szankcionálását vagy elhallgatását – mondta.

Aki jogállamról papol, az ne tekerje ki a szavazási szabályokat! – húzta alá Szájer József, emlékeztetve a Sargentini-jelentés 2018-as elfogadásának körülményeire. – Aki a jogállam híve, ne ijedjen meg az eltérő véleményektől. Az adja meg a vádlottnak a szót, hogy védekezhessen! – fogalmazott, ezúttal arra utalva, hogy a magyar vírustorvényről szóló, májusi EP-vitán Varga Judit miniszter nem kapott szót Brüsszelben.

– Maguk már gyanú esetén is súlyos anyagi szankciókat vetnének ki és nem garantálnák az egyenlő elbánást. Ez a kommunista modell! Mi már láttunk ilyet, már voltunk áldozatai hasonló törekvéseknek. Legyőztük őket és nem fogjuk megengedni, hogy a hátsó ajtón visszatérjenek! – szögezte le Szájer, aki szerint Európa ennél igenis jobbat, jobb jogállamot érdemel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!