Létrehozva: 2020.07.01.

Folytatódik a migránsháború Bécsben, megfenyegettek két minisztert

Az osztrák rendőrség különleges egysége, a Cobra védelme alá helyezték Karl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert .

Bécsben egy hete tartanak az utcai demonstrációk és összecsapások a helyi török, illetve kurd kisebbség között. Az elmúlt napokban a Szürke Farkasok és más török szélsőséges szervezetek tagjai üvegekkel és petárdákkal támadtak kurd, illetve a szélsőbaloldali Antifa szervezet tagjaira, illetve a felvonulást biztosító rendőrökre Bécs Favoriten városrészében. Csütörtökön több száz török „Allahu Akbar”-kiáltásokkal támadt rá a tüntető kurd aktivistákra és az őket kísérő rendőrökre is, kövekkel, üvegekkel és petárdákkal dobálva meg őket. Két rendőr megsérült, több embert őrizetbe vettek, és 34 esetben tettek feljelentést.

Bécs szabadságpárti (FPÖ-s) alpolgármestere, Dominik Nepp közölte, „Bécs nem válhat Isztambullá”, és zöldpárti alpolgármestertársa, Birgit Hebein lemondását követelte, amiért az részt vett a tüntetésen a kurdok és az antifák oldalán.

Az egyik oldalon a kurd radikális baloldaliak (a Kurdisztáni Munkáspárt hívei) és antifák, a másik oldalon pedig a Recep Tayyip Erdogan elnököt éltető török nacionalisták (Szürke Farkasok) közt kitört összecsapásokat jelentős rendőri jelenléttel igyekeztek megfékezni.

A Wochenblick elemzése szerint a szemben álló felek egy régóta tartó élet-halál harcot exportáltak magukkal Ausztriába, az antifáknak nem sok közük van mindehhez, ők csak „hasznos idióták”.

Az Erdogan-hívő tüntetőktől elhatárolódott az ausztriai törökök fő ernyőszervezete is. Sebastian Kurz néppárti kancellár közölte, zéró toleranciát kell alkalmazni, nem akarja, hogy más nyugati fővárosokhoz hasonlóan Bécs utcáit is ellepjék az erőszakos tüntetések. Kurz arra utasította kormánya illetékes tagjait és a hatóságokat, hogy vizsgálják ki, kik tüzelik a tüntetéseket, és növeljék a rendőri jelenlétet. Korábban bekérették a külügyminisztériumba a török nagykövetet, Kurz pedig maga egyeztet Bécs zöld-baloldali vezetőivel, hogy miképp tudnak hozzájárulni az ilyen események megakadályozásához.

Az osztrák rendőrség különleges egysége, a Cobra védelme alá helyezték Karl Nehammer belügyminisztert és Susanne Raab integrációs minisztert , számolt be az osztrák APA hírügynökség. Az intézkedés azután történt, hogy a miniszterek halálos fenyegetéseket kaptak a Szürke Farkasok nevű török szélsőséges szervezettől a közösségi médiában.

„Nem engedem, hogy ilyen fenyegetésekkel megfélemlítsenek. Nem fogok letérni a megkezdett útról, továbbra is határozott lépéseket teszek a szélsőséges ideológiák, mint a politikai iszlám, illetve a török befolyás ellen” – jelentette ki Susanne Raab az Osztrák Néppárt közleményében.

Karl Nehammer a hét elején bejelentette, hogy kerekasztal-megbeszélést kezdeményez az Ausztriában erősödő radikalizmusról. „Zéró toleranciát hirdetünk az erőszak ellen, függetlenül attól, hogy milyen oldalról érkezik. Az is egyértelmű, hogy semmilyen ok nem létezik a törökországi ​​konfliktusok osztrák földön történő rendezésére” – fogalmazott a belügyminiszter szerdán.

Az eseményekről készült videókon látható, hogy több száz fiatal török férfi Recep Tayyip Erdogan török elnököt élteti hangosan, valamint a radikális Szürke Farkasok kézjeleit mutatták. Másnap megrongáltak egy kulturális központot is, amelyet a kurdok mellett egy török baloldali szervezet is használ.

Megszólalt az ügyben Heinz-Christian Strache volt alkancellár is aki közleményében határozottan elítélte a történteket, a jobboldali politikus szerint Erdogan török belpolitikájának semmi keresnivalója Bécs utcáin. Hangsúlyozta, mindez azt mutatja, hogy még a negyedik generációs bevándorlók integrációja is kudarcot vallott. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke szerint a randalírozó külföldieket következetesen ki kell utasítani Ausztriából.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

mandiner.hu

Az év betelefonálását élte át az ATV műsorvezetője, nem is bírta nevetés nélkül (VIDEÓ)

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott