Létrehozva: 2020.05.29.

Kamionosok kergették el a migránsokat a magyar határ előtt

A kamionosok arra lettek figyelmesek, hogy öt illegális bevándorló mászik be egy, a benzinkúton kötelező pihenőjét töltő kollégájuk járműve alá Horgos közelében.

Egy zimonyi kamionsofőr elmondása szerint a két hátsó kerék közötti résen másztak fel járművére a migránsok, és a tengelyekre kapaszkodva akartak átjutni az Európai Unióba. Egyébként ez a kamion Lengyelországba ment volna – írja a Pannon RTV.

  A fuvarozók számára nem ismeretlen viselkedés ez, mivel sokuknak gyűlt már meg a baja a raktérben megbúvó, vagy a jármű alvázára csimpaszkodó migránsokkal. A sofőrök azonnal riasztották kollégájukat és közös erővel elzavartak három férfit a hűtőkocsi mellől, majd kiráncigálták a másik két potyautast is az életveszélyes tengelyek közül. Kárt vagy sérülést nem okoztak, mindössze jócskán ráijesztettek Predrag Pešić kamionsofőrre: „A kollégák látták, ahogy bemászott két migráns, együtt zavartuk el őket. Felháborodva futottak el. Ez történt. Megdobáltak bennünket üvegekkel, ahogy zavartuk őket.”
Gubica Mária horgosi lakos szerint minden irányban vannak migránsok. A falu központja is tele van velük, oda járnak bevásárolni. Azt mondta, a boltban is lopnak, betörnek a házakba, és sokan attól tartanak, hogy megdézsmálják majd a hamarosan beérő gyümölcsöket is. Gubica Mária is látta, hogy csoportosan közelítik meg az autópályát és lesik a kamionokat: „Ott is probléma, kint szédelegnek. Még mikor a kijárási tilalom volt, akkor is volt az, hogy éjszaka mentek hazafelé, onnan a határról.” Németországba tartó algériai fiatalemberekkel találkozott a Pannon RTV stábja a horgosi buszállomáson. Többször is próbálkoztak már illegálisan átjutni a határon, de mindannyiszor elkapták őket. Egyikük, arcát nem vállalva azt is elárulta, hogy Németországban feleséget is szeretne magának találni. Legutóbb ő is egy kamionra szökött fel: „Két nappal ezelőtt mentem fel egy teherautóra. De a magyar rendőrök elkaptak. És visszatoloncoltak Szerbiába.” A migránsok miatt lelakatolták azt a kiskaput, amit kora hajnalban és este 7 óra után korábban a helyi ingázók használtak, akik gyalog, biciklivel vagy motorkerékpárral jártak át Magyarországra és onnan haza. Az illegális bevándorlók azonban újabb utat találtak a kamionok felé. Helyi illetékesek elmondása szerint a határövezetben már több mint kétszáz illegális bevándorló bújik meg, akik arra a pillanatra várnak, hogy átjussanak valahogy Magyarország területére. Jól látható, hogy a kerítés, amely az autópályát védi, jócskán le van taposva, ezen másznak át a migránsok, hogy aztán az árok mentén kitaposott ösvényen keresztül felgyalogoljanak az autópályára, és ott valamelyik kamionba megpróbáljanak felmászni, vagy megbújni. A néhai horgosi Bácska birtokot is ismét egyre több illegális bevándorló lakja be. Ez az a hely, amit minden helyi lakos nagy ívben elkerül.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

Orbán Viktor elmondta, mi Karácsony Gergely igazi bűne

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

magyarnemzet.hu

Szoboszlai bombagóljával is hangol a Liverpool a West Ham ellen + videó

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása