Létrehozva: 2020.04.07.

Soros György és csapata elszántan támadja a forintot

Egyre több a bizonyíték, hogy Soros György és spekuláns csapata áll a forint szándékos gyengítése mögött. Naponta több százmillió dollárral manipulálnak, hogy meggyengítsék a magyar fizetőeszközt. Sorosnak semmi sem drága.

Olaszországban líra gyilkosnak, Malajziában parazitának nevezték Soros Györgyöt, miután sikerült tönkretennie a nemzeti fizetőeszközt. 6 milliárd dollárt húzott ki az angol adófizetők zsebéből az angol font elleni spekulációval. Franciaországban jogerősen börtönbüntetésre ítélték tőzsdei manipulációk miatt. Magyarországon az OTP ellen spekulált törvénytelen eszközökkel, amiért minden idők legnagyobb magyar pénzfelügyeleti bírságát vághatta zsebre.

De mindez most nem számít. Soros György spekuláns csapatai naponta újra meg újra megpróbálják tönkretenni a forintot. A milliárdos bosszút akar állni, mert az útjában állunk?

Régi módszere, hogy válságos időkben, a nehézségeket kihasználva keres nagyon sok pénzt. Szakértők szerint az amerikai tőzsdespekuláns most is tudatosan törekszik a magyar fizetőeszköz gyengítésére.

1992-ben a brit font, 1997-ben pedig a kelet-ázsiai országok fizetőeszközeinek árfolyama omlott össze Soros támadásai miatt. A gyanú szerint a milliárdos ezúttal nemcsak pénzt akar keresni a forint elértéktelenítésével, hanem a politikai bosszú is motiválja. A magyar kormány ugyanis több fronton szembeszegült már az üzletember akaratával. Most a koronavírus okozta válság közepén jött el a bosszú órája?

Március 10-én 334 forint volt az euró középárfolyama. Március 19-én már 357, egy hete pedig egy rövid időre a 370 forintot is elérte az árfolyam, történelmi csúcsot beállítva ezzel a forint viszonylatában.

A tőzsdespekuláns nagy tételben fogad, ezúttal a magyar fizetőeszköz gyengülésére, és ezzel maga is lefelé nyomja az árfolyamot. Sokszor kipróbálta már ezt a módszert, vagyona nagy részét ilyen eszközökkel szerezte.

Soros György nem először spekulál egyes valuták értékcsökkenésére. Egy csapásra híres-hírhedtté tette, amikor 1992 szeptemberében, néhány hét alatt bedöntötte az angol fontot. A brit adófizetők zsebéből húzott ki hatmilliárd dollárt (ennyibe kerültek az angol jegybank fontot védő lépései). Befektetési alapjának, a Quantum Fundnak a manőver egy nap alatt egymilliárd fontot hozott.

Azóta is Fekete Szerdának nevezik 1992. szeptember 16-át, amikor az angol font árfolyama összeomlott a spekulációs támadás következtében.

Olaszország – 1992

Korabeli tudósítások szerint a Soros-féle spekuláció hatására a líra 30 százalékot veszített értékéből, miközben az Olasz Nemzeti Bank 48 milliárd dollárt költött el hiába a líra megvédésére. Bettino Craxi, egykori olasz miniszterelnök szerint megsaccolni is nehéz hogy Soros mekkora összeget keresett az akcióval.

Évekkel később, 1996 február 16-án az EIR című újság arról számolt be, hogy az olaszok Rómában és Nápolyban is nyomozást indítottak Soros György ellen. A lap szerint az olasz újságok a „líra gyilkosnak” nevezték Sorost.

Cesare Martellino római államügyész elrendelte, hogy a pénzügyi rendőrség (Guardia di Finanza) kezdjen nyomozást a Soros-ügyben. Az akkori olasz törvények szerint akár négy év börtönnel is büntethették volna. Később azonban érthetetlen okokból leállították a nyomozást. Soros nemzetközi kapcsolatai erősebbnek bizonyultak az olasz törvényeknél.

Tönkretett ázsiai országokat is

A spekuláns öt évvel később a kelet-ázsiai valuták ellen indított támadást, aminek a következményei szintén katasztrofálisak voltak. Az indonéz rúpia értékének 80, a maláj ringit és a koreai won pedig 30-40%-át veszítette el, lényegében egyetlen nap alatt. A kelet-ázsiai pénzügyi válság következményeit százmilliók szenvedték el, az elszegényedés sok helyen politikai forrongásokhoz vezetett a régió több országában.

Malajzia akkori miniszterelnöke, Mahathir Mohamad egyértelműen Sorost vádolta a térségnek óriási szenvedést okozó válságáért. Azt mondta, hogy a spekuláns több milliárd dollárral rövidítette meg a malajziai gazdaságot. Sorost parazitának nevezte, aki folyamatosan destabilizálja az ázsiai piacokat.

2009-ben az OTP-t próbálta meg tönkretenni

A Soros Fund Managementet 2009-ben Magyarországon is megbüntették. Csaknem félmilliárd forintos bírságot szabott ki rá a pénzügyi felügyelet az OTP papírjaival végrehajtott csalárd ügylet miatt.

Sorost akkor még az sem érdekelte, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok mindenben a kedvét keresték, kiszolgálták bármilyen igényét. Gátlástalanul átlépett rajtuk.

Most, a járvány okozta válság perceiben, minden jel szerint újra meglátta a nagy lehetőséget, s ezúttal a forintot vette célba. Elemzők szerint emberei a térségben egyértelműen Magyarországot, a magyar valutát vették célba. Vajon miért?

origo.hu

Orkánszerű széllel csapott le a szörnyű vihar Magyarországra

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

metropol.hu

100 milliót érhetnek most a rossz tippek! (X)

hirtv.hu

Napindító: Dunda György - Ezentúl bárhol átadható a katonai behívó a hadköteleseknek + videó

ripost.hu

Te tudtad? Ez a sztár volt a tavaly elvált Meryl Streep nagy szerelme

hirtv.hu

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

ripost.hu

Most jött: újabb vízi baleset történt, többen meghaltak és eltűntek

mindmegette.hu

Nincs kedved órákig sikálni a sütőrácsot? Dobd a fűbe egy éjszakára!

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Eszméleténél van Robert Fico.

POLITIK

NATO gépeket akar az ukrán légtérbe Zelenszkj

POLITIK

A német külügyminiszter újabb támogatásokat sürget Ukrajnának

POLITIK

Kétszázmilliót és lakást kapott Niedermüller csókosa