Létrehozva: 2020.04.16.

A szomszédai rátámadtak Gordon Ramsay-re: Idehozod a vírust nekünk!

Vidéki házának szomszédai rátámadtak Gordon Ramsay-re, miután családjával együtt leköltözött Londonból a koronavírus járvány elől. Szabályosan megfenyegették.

A híres szakácsot személyesen és a közösségi médián keresztül is megfenyegették.

„Menjetek el innen! Idehozzátok a vírust Londonból” „Ki fogjuk hívni rátok a rendőrséget!” „ A gazdagok azt hiszik, hogy nekik mindent szabad?”

Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket kapott a mesterszakács aki londoni lakását hátrahagyva feleségével és négy gyerekével Cornwallba, Nagy-Britannia dél-nyugati csücskébe költözött, saját 4,4 millió font értékű vidéki otthonába.

Gordon Ramsay dühös szomszédai azzal fenyegetőztek, hogy „feljelentik a rendőrségen”, mivel szerintük az előírások kijátszása az, ha valaki a nagyvárost elhagyva beköltözik egy másik ingatlanába.

Az 53 éves televíziós személyiséget a helyi lakosok szabályosan megtámadták a közösségi médiában, szó szerint azzal vádolva, hogy „behozta a koronavírus fertőzést Cornwallba”, amikor úgy döntött, hogy családját Londonból a tengerpartra költözteti.

Cornwall híres vad, mocsarakkal borított területeiről, hosszú és változatos tengerpartjáról és enyhe klímájáról. A legtöbb helyen apró, elzárt, befelé forduló településeken élnek az emberek. Cornwall az Egyesült Királyság egyik legszegényebb területe.

Hatan költöztek be a család második otthonába. Gordon mellett a felesége Tana, Megan a nagylánya, az ikrei Jack és Holly, valamint a legkisebb lánya Matilda. A község lakói azt akarják elérni, hogy mindannyian menjenek vissza Londonba.

 

A vidéki otthonokba való kiköltözés a húsvéti ünnepek körül több esetben is nagy vihart váltott ki Nagy-Britanniában. A jobb módúak, akik vidéken is rendelkeznek lakóingatlannal jellemzően ide menekültek a nagyvárosokban, mindenekelőtt Londonban dúló járvány elől. Ez azonban, ha szigorúan vesszük a kijárási korlátozásokat, akkor az előírások kijátszását jelenti. Hiszen a bevásárlás, némi testmozgás vagy a halaszthatatlan teendőket leszámítva senki sem hagyhatja el a lakóhelyét.

A vidéki kistelepülések lakói éppen erre hivatkozva követelik ilyen esetekben a rendőrség beavatkozását, a szabályszegők megbüntetését.

Vannak persze olyanok is akik Ramsay védelmére keltek: ”Nem akart semmi rosszat, csak kimentette Londonból a családját. Ti nem ezt tettétek volna?„ – mondta egy hozzászóló a Facebookon.

Volt aki ajándékot, egy nagy csomag friss spárgát is vitt a sztárszakácsnak, szépen becsomagolva letette az ajtaja elé.

Mások viszont nagyon haragszanak rá. Amikor elment a közeli boltba szabályosan rátámadtak. Kiabáltak és fenyegették, hogy hagyja el Corwallt, mert aki Londonból jött az ”biztos fertőzött„

Bár nagyon durván inzultálták, tettlegességre nem került sor és Ramsay mindvégig megőrizte a hidegvérét, nem bocsátkozott vitába senkivel.

De nemcsak emiatt támadják a világhírű séfet. A járvány hírére nagyarányú, sokak szerint eltúlzott leépítésbe kezdett a cégeinél. Az elbocsájtott alkalmazottak közül többen azzal vádolják, hogy a sztárséf és cége úgy bánt velük, mint „egy darab szarral”. A Daily Mail riportja szerint több mint 500 emberrel bontottak szerződést, jelentős részüket emailben értesítették arról, hogy még április közepéig kapják a fizetésüket, de nem garantálják, hogy később tudnak nekik munkát adni.

”Mindannyian keményen dolgoztunk Gordon Ramsay-nek, ő pedig épp akkor szabadul meg tőlünk, mikor a legnagyobb szükségünk lenne a támogatására. A csapat számos tagja elsírta magát attól, ahogy bánt velünk. Nem volt semmiféle figyelmeztetés, egyszer csak behívtak egy találkozóra, és közölték, hogy felbontják a szerződésünket. Brutális volt.„

– mondta a lapnak egyik éttermének 28 éves séfje, aki a Facebookon is szégyenletesnek nevezte Ramsay lépését.

Mindez annak ellenére történt, hogy a brit kormány bejelentette, hogy a bajba jutott cégeknél hajlandó átvállalni a fizetések 80 százalékát a járvány idejére. A Gordon Ramsay Restaurants közleményt adott ki arról, hogy teljes mértékben támogatják a kormány kezdeményezését és igyekeznek annyi munkahelyet megőrizni, ahányat csak tudnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

mandiner.hu

Az év betelefonálását élte át az ATV műsorvezetője, nem is bírta nevetés nélkül (VIDEÓ)

metropol.hu

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

magyarnemzet.hu

Niedermüller hallgat a vejével kapcsolatos kínos kérdésekről

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott