2 éve

Két ügyben is gyanúsítottként hallgatták ki a DK képviselőjét

Választás rendje elleni bűntett, valamint garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást Varju László, a Gyurcsány-párt képviselője ellen a Központi Nyomozó Főügyészség – ez derül ki egy friss közleményből.

A választás rendje elleni bűntett miatt folyamatban lévő eljárásban a gyanú szerint Varju László 2018 februárjában, az országgyűlési választás előtt az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy függetlenként induló jelöltnek – nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért azért, hogy lépjen vissza a javára. Az ajánlatot a megkeresett férfi visszautasította.

Egy másik ügyben is érintett Varju. Még 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni. A biztonsági osztályvezető közölte, hogy a zárt, védett területekre nem lehet belépni, azonban a képviselők továbbra is az élő műsor helyszínére való beengedésüket követelték.

A köznyugalom elleni bűncselekmény miatt azért folyik eljárás, mert Varju László a stúdióba történő bejutás érdekében nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának és dulakodás közben megszorította az egyik biztonsági őr vádliját.

Varju László a gyanú szerint később a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyílnak, és többszöri felszólításra sem távozott. Erőszakos ellenállása miatt végül megpróbálták lefogni, amelynek továbbra is ellenszegült. A földre feküdt, elkapta egy biztonsági őr lábát, majd azt kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. Az őr az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés mindkét ügyben felfüggesztette.

Varju László a hétfői gyanúsítotti kihallgatása során vallomást tett, védekezést terjesztett elő és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!