Létrehozva: 2020.01.27.

Befolyásszerzés: Sorosék videóval kommentálják Gyöngyöspatát

Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért – üzente Alexander Soros az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) közösségi oldalán közzétett videóban, amelyben maga Soros György is megszólalt.

Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért és a befogadásukért az európai társadalmakkal, valamint azért, hogy komolyan vegyék őket, mint választótestületet.

Így buzdította a romákat harcra Alexander Soros, az amerikai milliárdos fia. Szintén felbukkant a videóban a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója és elnöke, aki arról beszélt, hogy a romákat éri a legtöbb hátrány Európában.

„A romák szenvedik el a legtöbb diszkriminációt természetesen, ők a legelnyomottabb kisebbség Európában, és a küldetésem részévé tettem, hogy segítsem őket.”

Minden bizonnyal nem véletlen a felvétel időzítése, hiszen itthon a gyöngyöspatai kártérítési per uralja a közbeszédet. Éppen ezért Sorosék lépése nehezen értelmezhető másként, minthogy a bevándorláspárti milliárdos ismét megpróbálja befolyásolni a magyar belpolitikát.

Mint ismert, hatalmas felháborodást okozott a magyar társadalomban a Kúria tavaly decemberi döntése, amellyel kártérítésre kötelezték a gyöngyöspatai önkormányzatot és az illetékes tankerületet. A döntés értelmében a kistelepülésnek 100 millió forintot kell fizetnie azoknak a roma családoknak, akiknek a gyermekeit „szegregáltan” oktatták a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskolában. Ezzel a helyi önkormányzat roppant kellemetlen helyzetbe került, hiszen az összeg kifizetésével minden bizonnyal csődbe mennének. A kormány egy áthidaló megoldással próbálja meg rendezni a feszült helyzetet: azt szeretnék elérni, hogy a bíróság által megítélt kártérítés összegét természetbeni juttatással, többek között oktatással is ki lehessen egyenlíteni. Érdekes módon a romák felzárkóztatását – kommunikációs szinten zászlajára tűző – ellenzék nem támogatta a polgári kabinet felvetését, ami arra enged következtetni, hogy a roma integrációt csupán politikai haszonszerzésre próbálják meg felhasználni.

Van a történetnek egy másik érdekes vetülete: ki szította fel a kedélyeket? A Fidesz Soros Györgyöt, és a hozzá köthető szervezeteket vádolta meg ezzel, nem véletlenül. Kiderült, hogy az az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) kezdeményezett jogi eljárást az ügyben, amelynek a legfőbb támogatója a Magyar Soros Alapítvány és a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet – Open Society Institute.

A hazai közvélemény egyértelműen a kormányt támogatja az ügyben: a HírTV által indított szavazáson a válaszolók 97 százaléka Orbán Viktorékkal értett egyet. Az, hogy a téma megmozgatja a magyar társadalmat, mi sem mutatja jobban, minthogy 60 ezren küldtek sms-t a hírtelevíziónak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

life.hu

Elnyílt a tulipán? Így gondozd tovább, hogy jövőre is gyönyörű virágot hozzon

magyarnemzet.hu

Francia altábornagy: Oroszországot nem szabad úgy megalázni, mint Németországot!

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Hídpénz-botrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen

POLITIK

Az egri polgármester DJ Dominique megöléséről beszélt