Létrehozva: 2019.12.01.

Késes támadásokra készülnek Európa karácsonyi vásáraiban

Robbanóeszközt, gépfegyvert nem, vagy sokkal nehezebben tudnak szerezni és használni azok a fanatikusok, akik merényletre készülnének, ezért vannak késes támadások az utóbbi időkben.

Fokozottan figyelnek a karácsonyi rendezvények, vásárok biztonságára az európai nagyvárosokban – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint az elmúlt évek merényleteiből sokat tanultak az európai hatóságok. Mint mondta, a karácsonyi vásárok helyszínét több városban is megváltoztatták, jobban védhető helyeken rendezik meg az eseményeket. Fizikai akadályokat építettek ki, amelyek megakadályozzák, hogy a helyszínt gépkocsival meg lehessen közelíteni, kapukat állítottak fel, és a fokozott rendőri jelenlét is megnehezíti merényletek elkövetését – mutatott rá. Hozzátette, hogy robbanóeszközt, gépfegyvert nem, vagy sokkal nehezebben tudnak szerezni és használni azok a fanatikusok, akik merényletre készülnének, ezért vannak késes támadások az utóbbi időkben. A szakértő szerint bár a fokozott biztonsági intézkedések, a rendőrök jelenléte nyomasztó is lehet, de a karácsonyi vásárokra látogató embereket mégis inkább megnyugtatják. Budapest: láthatóan és „láthatatlanul” is jelen vannak a rendőrök A rendőrök a karácsonyi vásárokban láthatóan és láthatatlanul is jelen vannak – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának megbízott vezetője vasárnap a fővárosi Vörösmarty téri vásárban. Hegyesi Melinda kiemelte: Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa, a rendőrök a karácsonyi vásárok idején is mindent megtesznek azért, hogy a budapestiek, a fővárosba látogatók és a külföldi turisták is a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat. Hozzátette: a BRFK idén is fizikai akadályokat és beton terelőelemeket helyezett ki a vásárok környékén. Bűnügyi és közlekedésrendészeti kollégáik folyamatosan jelen vannak a vásárokban, hogy biztosítsák a zökkenőmentes közlekedést és minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozatává. A karácsonyi vásárban a BRFK nyomozó főosztály zseblopási alosztályának munkatársai három tipikus bűnelkövetői módszerre hívták fel a figyelmet. Bemutatójukban előbb egy szék hátára helyezett táskából, majd a metróból felvezető lépcsőn egy hátizsákból, végül pedig a vásári forgatagban nézelődő ember táskájából történő lopásokat modelleztek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak