Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2019.11.18.

V4NA: Emberi jogokat követelnek az ISIS harcosok

Az „elnyomó nyugati kultúra” megdöntésére felesküdött önkéntesek, akiket jelenleg egy szíriai börtönben tartanak fogva, emberi jogokat követelnek maguknak, adta hírül a V4NA.

A 22 éves cardiffi Aseel Muthana és a Kelet-Londonban született Isaak Mustafawi 2014-ben csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez Szíriában. Muthana a bátyját, Nasszert követte Szíriába, aki ismert figura volt az Iszlám Állam szervezetében: ő felelt a fiatal katonák nemzetközi toborzásáért. Aseel Muthana állítása szerint nem harcolt, csak tolmácsként dolgozott a szervezetnek, miután 17 éves korában beállt a terroristának. Nem érti, miért tartják most fogva mostoha körülmények között egy börtönben, a török-szíriai határ közelében – derül ki a Channel 4 televízió videóriportjából. Egy holland újságíró kérdésére a brit férfi elmondta: „Bármi jobb, mint itt maradni egy börtönben. Ha visszamegyek az Egyesült Királyságba, ott legalább lesznek emberi jogaim”. Muthanának ugyan volt fegyvere, de azt úgymond „csak önvédelemre használta”. Isaak Mustafawi korábban a Westminsteri Egyetemen tanult közgazdaságtant, és szintén 2014-ben csatlakozott az ISIS-hez. „Nem bántam meg semmit. Jó szándékkal jöttem ide. De a valóságban egyre rosszabbul alakultak a dolgok a háborús övezetben. Felnőtt emberként hoztam egy döntést, ezért viselnem kellett a következményeit” – fejtette ki a riportban. Mustafawi azzal indokolta belépését a békés emberek százezreit terrorizáló, éveken át rettegésben tartó ISIS-be, mert a szövetséges erők lebombázták a házát, amely során az egyik feleségét és két gyermekét is elvesztette. Arra a kérdésre, hogyan magyarázza az Iszlám Állam harcosai által elkövetett brutális cselekményeket, a videóra vett lefejezéseket, Mustafawi azt felelte: „A szervezet brutalitását csak a szövetséges erők által elkövetett erőszakos cselekményekhez tudnám hasonlítani. Lebombázták a házamat, miközben benne voltunk. Miféle brutalitásról beszél?„ Noha mindkét terrorista vissza akar térni egy jobb élet reményében az Egyesült Királyságba, az ISIS megdöntéséig a frontvonalban harcoló Mustafawi szavai nem megnyugtatóak a jövőre nézve. ”Túl sok a bosszúvágy, túl sok az erőszak, túl sok a düh [az ISIS volt harcosaiban]. Ez a mentalitás, az ideológia, az egész mozgalom még mindig ott buzog a férfiak ereiben„ – jelentette ki.
Mindeközben visszatérő dzsihadistát tartóztattak le Németországban. Péntek este tartóztatták le a német hatóságok az Iszlám Állam kilépzőtáborának tartott Al-Hol táborból érkező dzsihadista feleséget. Az ügyészség elmondása szerint a nő 2014-ben utazott Szíriába, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez és ott hozzá is ment egy IÁ katonához. A terror-család egy ISIS által elkobzott házban élt Irakban, ahol a feleség vitte a háztartást havi 90 euróból, amit szintén a szervezet biztosított. Így a férje nyugodt szívvel hagyta otthon, amíg részt vett az Iszlám Állam háborújában.
A visszatérésének körülményei egyelőre ismeretlenek, de már több szökést is dokumentáltak az Al-Holból. A tábor arról vált hírhedté, hogy az Iszlám Állam uralkodik a kerítésein belül és az amerikai katonák csak igyekszenek bent tartani őket, nehogy rászabaduljon a pokol Európára.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Házasság első látásra szereplői hatalmas titkot árultak el a magánéletükről - videó

mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

borsonline.hu

"Gábornak is hálás lehetsz" – Tóth Gabi posztja felkavarta az állóvizet

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér