A baloldalnak be kell fizetnie az ÁSZ-bírságot, a NAV meggyanúsíthatta Karácsony táskás emberét

POLITIK
Létrehozva: 2019.07.01.

TV2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

ELALUDT A MATRACON, MEGHALT

Belefulladt a Balatonba egy 55 éves férfi Fenyvesnél. Valószínűleg elaludt a gumimatracon, belefordult a vízbe és megállt a szíve. A vízirendészet civilek segítségével, élőlánccal kereste a férfit, a parton dolgozók pedig csak azt látták, hogy hatalmas volt a pánik és a káosz. A férfit csak órák múlva találták meg.

Csatárláncban álló civilek keresték a férfit. A parton dolgozók először csak azt látták, hogy hatalmas rohangálás kezdődött.

A statisztikák szerint 2017-ben 111-en fulladtak a Balatonba, 2016-ban pedig 60-an. Az adatokból az is kiderül, hogy az esetek fele a sekély vízben történt és a vízbe fulladtak 57 százaléka 50 évesnél idősebb volt.

LESZÚRTA PÁRJÁT, MOST MÁR SAJNÁLJA

Elítéltek ma egy fiatal édesanyát, aki megölte a gyerekei apját. A férfi meg akarta büntetni a kislányukat, amiért az kiszaladt az útra, ezen dühödött föl a nő. Előbb kivette a kezéből a deszkát, amivel az élettársa móresre akarta tanítani a gyereket, majd kést ragadott. A fiatal anyuka ellentmondásos vallomásokat tett, de ma a bíróságon azt mondta: nagyon sajnálja az egészet!

A bíróság hétfőn bűnösnek mondta ki a kétgyerekes anyát élettársa megölése miatt. A nő a tárgyalásokon azt mondta, hogy nem érzi magát bűnösnek, önvédelemre is hivatkozott. A vallomásait többször megváltoztatta, és ellentmondásokba keveredett.

Azt is kérte, hogy hazamehessen, de a másodfokú tárgyalásig börtönben marad.

RÁLÕTT A FELESÉGÉRE, HOGY MEGIJESSZE

Fegyverrel támadt saját feleségére egy férfi és azzal fenyegette a nőt, hogy megöli szombat délután Tatán. A 66 éves férfi részegen papírokat szórt szét a pince lépcsőjére, amin a felesége elesett. Amikor az asszony kérdőre vonta, hogy miért szemetelt, előbb megütötte a nőt, majd a fegyveréért rohant és le akarta lőni. A nő elmenekült, a lövöldözőt a rendőrök fogták el. A férfi később azt mondta: csak meg akarta ijeszteni a feleségét.

"Megdöglesz!" Ezt ordította a férfi, majd hidegvérrel betárazta a hatlövetűt és a feleségére tüzelt. Az asszony a Tényeknek mesélt a borzalmas élményről: "Célzott rám és én tudtam, hogy állandó mozgásban kell lennem. Talán nem talál el, talán megúszom".

A rendőrök a ház udvarán fogták el a férfit, majd előállították, és emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Úgy tudni, hogy a férfi hat éve szenved rákbetegségben. Feleségének többször mondta, hogy ha nem tudják meggyógyítani, akkor először a kutyát öli meg, hogy az asszony végignézze az állat szenvedését, ezután a nőt lövi le, végül magával fog végezni. A férfi sokat ivott. Szombaton vendégeket vártak, egy karton sört vásárolt. A papírokat és nejlont a pincébe dobálta, a nő azonban megcsúszott rajta és elesett. Ezért az asszony felelősségre vonta a férjét, ekkor kapta az első pofont. Ezután az őrjöngő férfi beszaladt a házba és kihozta a fegyvert. A nő fejvesztve menekült, átmászott a szomszéd kerítésén, ott bújt el.

A szomszédok először azt hitték, hogy a férfi és a nő játékból kergetik egymást. Akkor hívták a rendőröket, amikor eldördült a lövés. A rendőrök másfél órán keresztül kérték, hogy a férfi tegye le a pisztolyt. A férfi megszállott fegyvergyűjtő, valóságos arzenált tartott otthon, de fegyverviselési engedélye nem volt.

TOMBOL A HÕSÉG, ÚJRA VIZET OSZTANAK

37,2 fok. Ennyit mértek hétfőn Sárváron, itt volt a legmelegebb. A forróság miatt Szombathelyen vizet osztottak a pályaudvaron. A meleget sokan csak víz közelében, strandon tudják elviselni. Kánikulában a fürdők forgalma sokszor 50 százalékkal is megnő. De amerikai szakemberek szerint ilyenkor a bűncselekmények is megszaporodnak.

36 fokot mutatott Budapesten a Bosnyák téren a hőmérő hétfőn napközben. Szombathelyen pedig napközben több mint 34 fok volt. A legmelegebb hétfőn Sárváron volt, itt 37,2 fok volt. A legalacsonyabb hőmérsékletet Kékestetőn mérték, azonban még ott is 24,8 fokot mutatott a hőmérő.

Kedden már egy hidegfront éri el az országot, valamelyest visszaesik a hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön tovább mérséklődik a hőség, 25 és 30 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mégis megmarad az iPhone egy nagyon fontos funkciója

origo.hu

Ettől félt mindenki: itt van az oroszok válasza

borsonline.hu

"24 percre halott voltam és amit odaát láttam, megváltoztatta az egész életem"

hirtv.hu

Vezércikk: Egy újabb úgynevezett „Fidesz-árva” gondolja azt, hogy majd ő megindítja a „harmadik” utat + videó

ripost.hu

"Ott kapaszkodott a szekrényen" – álmából ébresztette a szellem a kétéves soproni kislányt

mandiner.hu

Félhévizy: Mázsás titok derült ki Krúbiról

mindmegette.hu

Ez a 10 legrosszabb magyar étel a külföldiek szerint

ripost.hu

Nem tart már sokáig a tavaszi meleg, ekkor jön a drámai lehűlés

ripost.hu

"Anyám tönkretette az eljegyzésem, sosem fogok megbocsátani neki"

vg.hu

Hírlevelünk megkönnyíti a befektetői döntéshozatalt, gyorsjelentést nyújt az amerikai, európai és kínai piacokról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ezek lesznek az új gyermekvédelmi törvénycsomag legfontosabb változásai

POLITIK

Neonácik életveszélyesen megfenyegették a XII. kerület alpolgármesterét

POLITIK

Ezer traktor Brüsszel utcáin, a gazdák haragja eléri az EU központját

POLITIK

Páratlan luxusingatlanba költöznek Gyurcsányék, csak az előleg 500 millió

POLITIK

Az osztrákok 98 százalékban orosz gázt használnak

POLITIK

Német támadás Oroszország ellen?

POLITIK

Már csak három nap. Miért nem fizetik be a bírságot a baloldali pártok?

POLITIK

A dollárbaloldal ismét csúnyán lebukott