3 éve

TV2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

ELALUDT A MATRACON, MEGHALT

Belefulladt a Balatonba egy 55 éves férfi Fenyvesnél. Valószínűleg elaludt a gumimatracon, belefordult a vízbe és megállt a szíve. A vízirendészet civilek segítségével, élőlánccal kereste a férfit, a parton dolgozók pedig csak azt látták, hogy hatalmas volt a pánik és a káosz. A férfit csak órák múlva találták meg.

Csatárláncban álló civilek keresték a férfit. A parton dolgozók először csak azt látták, hogy hatalmas rohangálás kezdődött.

A statisztikák szerint 2017-ben 111-en fulladtak a Balatonba, 2016-ban pedig 60-an. Az adatokból az is kiderül, hogy az esetek fele a sekély vízben történt és a vízbe fulladtak 57 százaléka 50 évesnél idősebb volt.

LESZÚRTA PÁRJÁT, MOST MÁR SAJNÁLJA

Elítéltek ma egy fiatal édesanyát, aki megölte a gyerekei apját. A férfi meg akarta büntetni a kislányukat, amiért az kiszaladt az útra, ezen dühödött föl a nő. Előbb kivette a kezéből a deszkát, amivel az élettársa móresre akarta tanítani a gyereket, majd kést ragadott. A fiatal anyuka ellentmondásos vallomásokat tett, de ma a bíróságon azt mondta: nagyon sajnálja az egészet!

A bíróság hétfőn bűnösnek mondta ki a kétgyerekes anyát élettársa megölése miatt. A nő a tárgyalásokon azt mondta, hogy nem érzi magát bűnösnek, önvédelemre is hivatkozott. A vallomásait többször megváltoztatta, és ellentmondásokba keveredett.

Azt is kérte, hogy hazamehessen, de a másodfokú tárgyalásig börtönben marad.

RÁLÕTT A FELESÉGÉRE, HOGY MEGIJESSZE

Fegyverrel támadt saját feleségére egy férfi és azzal fenyegette a nőt, hogy megöli szombat délután Tatán. A 66 éves férfi részegen papírokat szórt szét a pince lépcsőjére, amin a felesége elesett. Amikor az asszony kérdőre vonta, hogy miért szemetelt, előbb megütötte a nőt, majd a fegyveréért rohant és le akarta lőni. A nő elmenekült, a lövöldözőt a rendőrök fogták el. A férfi később azt mondta: csak meg akarta ijeszteni a feleségét.

"Megdöglesz!" Ezt ordította a férfi, majd hidegvérrel betárazta a hatlövetűt és a feleségére tüzelt. Az asszony a Tényeknek mesélt a borzalmas élményről: "Célzott rám és én tudtam, hogy állandó mozgásban kell lennem. Talán nem talál el, talán megúszom".

A rendőrök a ház udvarán fogták el a férfit, majd előállították, és emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Úgy tudni, hogy a férfi hat éve szenved rákbetegségben. Feleségének többször mondta, hogy ha nem tudják meggyógyítani, akkor először a kutyát öli meg, hogy az asszony végignézze az állat szenvedését, ezután a nőt lövi le, végül magával fog végezni. A férfi sokat ivott. Szombaton vendégeket vártak, egy karton sört vásárolt. A papírokat és nejlont a pincébe dobálta, a nő azonban megcsúszott rajta és elesett. Ezért az asszony felelősségre vonta a férjét, ekkor kapta az első pofont. Ezután az őrjöngő férfi beszaladt a házba és kihozta a fegyvert. A nő fejvesztve menekült, átmászott a szomszéd kerítésén, ott bújt el.

A szomszédok először azt hitték, hogy a férfi és a nő játékból kergetik egymást. Akkor hívták a rendőröket, amikor eldördült a lövés. A rendőrök másfél órán keresztül kérték, hogy a férfi tegye le a pisztolyt. A férfi megszállott fegyvergyűjtő, valóságos arzenált tartott otthon, de fegyverviselési engedélye nem volt.

TOMBOL A HÕSÉG, ÚJRA VIZET OSZTANAK

37,2 fok. Ennyit mértek hétfőn Sárváron, itt volt a legmelegebb. A forróság miatt Szombathelyen vizet osztottak a pályaudvaron. A meleget sokan csak víz közelében, strandon tudják elviselni. Kánikulában a fürdők forgalma sokszor 50 százalékkal is megnő. De amerikai szakemberek szerint ilyenkor a bűncselekmények is megszaporodnak.

36 fokot mutatott Budapesten a Bosnyák téren a hőmérő hétfőn napközben. Szombathelyen pedig napközben több mint 34 fok volt. A legmelegebb hétfőn Sárváron volt, itt 37,2 fok volt. A legalacsonyabb hőmérsékletet Kékestetőn mérték, azonban még ott is 24,8 fokot mutatott a hőmérő.

Kedden már egy hidegfront éri el az országot, valamelyest visszaesik a hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön tovább mérséklődik a hőség, 25 és 30 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!