3 éve

Miklósa Erikát a szabadkai koncertjén meghatotta Orbán Viktor

Remegett keze-lába a világhírû opera énekesnõnek, amikor csütörtök este közel 1000 ember elõtt koncertet adott a felújított szabadkai zsinagógában.

Bár Miklósa Erika megjárta a világ legnagyobb koncerttermeit, ez a csütörtök esti szabadkai előadás  több szempontból is  valami más, megismételhetetlen csoda volt a számára.

Édesanyja vajdasági, a nagyszülei is Szabadka közelében laktak, így sok ismerős és rokon előtt énekelhetett, mondhatni hazaérkezve.

Az est díszvendégeként Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is tiszteletét tette. Fellépett még Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amelyet Paskó Csaba karnagy vezényelt.

„Mivel sokat járok a határon túlra, mondhatnám, hogy megszoktam: ilyen emelkedett a hangulat, de valójában ehhez sosem lehet hozzászokni."

Remegett kezem-lábam, hiszen megannyi ismerős figyelt a közönség soraiból. Megtisztelő volt az is, hogy Orbán Viktor külön ezért a koncertért utazott ide

– kezdte a %Ripost%-nak Miklósa Erika, akit elkápráztatott Szabadka új-régi csodája: a magyar és a szerb kormány együttműködésében felújított gyönyörű zsinagóga.

„A határon túli magyarságnak nagyon sokat jelent, hogy a magas kultúra ilyen formája is eljut hozzájuk.

Már a határnál úgy köszöntöttek: Isten hozta újra itthon, művésznő! A koncert helyszínén pedig még ennél is felfokozottabb volt a hangulat. Egyszerűen érezni lehetett a lüktetést a közönség soraiban, amikor beléptem a gyönyörűen felújított zsinagógába, ami egyáltalán nem volt idegen számomra.

De sokszor elsétáltam  gyerekként ezelőtt a zsinagóga előtt! Nem is álmodhattam arról, hogy valaha itt léphetek fel, most mégis olyan volt, mintha egy álom vált volna valóra!

Gyerekkoromban a nagyszüleim a közelben laktak. Édesanyám vajdasági származású, bár nem idevalósi, hanem Újvidék mellé. Bácsföldváron született, de aztán a nagyszüleim  Szabadkára költöztek.

Később  pedig, hogy közel legyünk a magyar-szerb határhoz, mi pedig Kiskunhalasra költöztünk. Szinte minden héten négy-öt napot itt töltöttem a nagyszülőknél. Olykor csak felültem a buszra, és már újra itthon is voltam” – mondta a művésznő, aki a koncert előtt és után is sokat beszélgetett Orbán Viktorral.

A miniszterelnök úrral együtt vártuk a koncert kezdetét. Eközben beszélgettünk művészetről, a külhoni magyarságról. Volt szerencsém Lévai Anikó asszonnyal is néhány szót váltani, aki ugyancsak elkötelezett támogatója a kultúrának. Az előadás után azt mondta nekem: ez volt az igazi avatója a zsinagógának, ami nagyon meghatott. Különösen jól esett, hogy kifejezetten emiatt a koncert miatt érkezett ide a miniszterelnök úr. Az est további részében egy zártkörű vacsorán is részt vettünk, ahol arra kért, meséljek, hogy milyen tapasztalataim voltak a külhoni turnéim során. Egyszóval egy oldott és kötetlen estén vettünk részt, aminek személy szerint nagyon örültem, hiszen tisztelem Orbán Viktort, nagy támogatója vagyok.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntött a Veszprém kézilabdacsapata: a junior játékosait küldi pályára

origo.hu

Ettől félt a Nyugat: itt van Kína félelmetes bejelentése

borsonline.hu

Mindent elmond: Így reagált Ördög Nóra, hogy Lékai-Kiss Ramóna letaszította a trónról

hirtv.hu

Kancsendzönga-expedíció és Kiss Péter-emléktúra indul áprilisban

ripost.hu

Nagyot nőtt Berki Krisztián gyönyörű kislánya – Fotó

hirtv.hu

Zelenszkij: fontos, hogy ne legyünk erkölcsileg semlegesek a gonosszal szemben

ripost.hu

Nem egy, hanem kettő: Hosszú Katinka csodás hírt kapott

mindmegette.hu

Májkárosító alkoholos italt hívott vissza a Nébih

origo.hu

Száz különleges térkép QR-kódokkal - A Pallas Athéné Könyvkiadó ajánlója

vg.hu

Technológiai fejlesztések megvalósítása a ZOLMAT Kft.-nél (x)

mindmegette.hu

Egy igazi retró édesség: így készül a diótorta főzött krémmel.Receptvideó! (x)

mindmegette.hu

13 csodás desszert húsvétra, amit képtelenség elrontani

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Balatoni körkép: milyen árak lesznek idén a büfékben?

POLITIK

Minden második választó a kormánypártokat támogatja

POLITIK

Gyurcsány beismerte: A dollárbaloldal Magyarország ellen dolgozik

POLITIK

A baloldalon Gyurcsányék a legerősebbek, Karácsonyék szinte láthatatlanok

POLITIK

Ki az aki felmosná a padlót Joe Bidennel?

POLITIK

Megfélemlítés az oroszok célja?

POLITIK

Zelenszkij fél attól, hogy Joe Biden és a demokraták elvesztik az elnökválasztást

POLITIK

Most jött! Kórházba szállították Ferenc pápát