Létrehozva: 2018.03.31.

Orbán: Nem akarunk itthon kisebbségbe kerülni!

A kereszténység hitbéli kérdés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában. Hozzátette, ez a keresztény hit kultúrát is létrehozott. Ettõl érezzük magunkat itthon Európában.

Nagypéntek alkalmából a kormányfő úgy fogalmazott: a keresztény Európa kulturális értelemben olyasmi, mint a levegő, "természetes módon vesz bennünket körül, ezt nevezzük otthonosságnak, ezért érezzük magunkat otthon a keresztény Európában és a keresztény Magyarországon".

Ezért is van az - folytatta -, hogy a keresztény Európa kérdése politikai kérdéssé vált, arról folyik a vita, hogy "az általunk szeretett életmódot" sikerül-e megőrizni, vagy azt külső hatásra megváltoztatják.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a Nyugat-Európában élő fiatalok még látni fogják, hogy elveszítik a keresztény Európát, és a saját világukban kisebbségbe kerülnek majd. Ez a veszély mindenki feje felett ott lebeg – tette hozzá. A kérdés az, milyen választ adnak erre az országok.

Van ország, amelyik erre elfogadóan, úgymond nyitott társadalom formájában, határvédelem nélkül reagál. Vannak társadalmak, nemzetek, közösségek – ilyen a Közép-Európaiak többsége, benne mi magyarok is – akik meg akarjuk védeni a saját, mostani életünket.

Szívesen segítünk bajbajutottaknak, oda hajlandóak vagyunk segélyt és segítséget vinni, de nem akarjuk tönkretenni az életünket, nem akarjuk a bajt idehozni

- mondta.

A kormányfő szerint két ok miatt nehéz meggyőzni a nyugat-európai vezetőket. A modern európai politikában a legtöbb vezető a jelen időben él, ezért a döntéseknél a választási ciklusok a meghatározóak, azaz a négy évnél hosszabb időintervallum háttérbe kerül. Márpedig ezek a migrációs folyamatok hosszabb időintervallumról szólnak – mondta. A brüsszeli vezetők az átlagos emberektől eltérő, tőlük különböző világban élnek – magyarázta Orbán Viktor. Nem ott, ahol a migráció és a bevándorlás problémái jelentkeznek. Védett kerületekben, biztonságosabb környezetben, ezért az ő életük látványosan nem változik meg a migráció kérdése kapcsán.

Orbán Viktor szerint a magyaroknak van a közelmúltból személyes tapasztalata a váratlan, migrációs támadásról. Elég, ha visszaemlékezünk 2015-re, miként nézett ki a Keleti pályaudvar környéke – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök szerint természetes, hogy azokban az országokban, ahol jelenleg nincsenek migránsok, erősebb a politikai hangulat. Hiszen ahol jelen vannak, az a kérdés, miként éljenek együtt az emberek a bevándorlókkal, míg ahol még nincsenek jelen, az a kérdés, hogy akarnak-e az emberek együtt élni velük.

A miniszterelnök elmondta, hogy hitelt érdemlő információk és hangfelvételek láttak napvilágot az utóbbi időben a Soros-hálózat működése kapcsán. Ha valaki eddig nem akart hinni a politikusok által elmondottaknak, vagy az összeesküvés-elméletekben, a nyilvánosságra került felvételek alapján már hihet a saját szemének és fülének.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a Soros-pénzből beszervezett aktivistákat különböző NGO-kba irányítják, amelyek aztán megtámadják a bevándorlás-ellenes kormányokat Európában. Céljuk bevándorló-kontinenssé tenni Európát, kicserélve annak szereplőit, megváltoztatva alapját.

Elmondta, hogy nagyjából kétezer fizetett Soros-ember (zsoldos) dolgozik Magyarországon azon, hogy megbuktassák a választási kampányban a kormányt. A kormányfő azonban hozzátette, hogy a jelenlegi kabinetnek elég sok tudása van róluk: információk, jelentések, nevek. Ezért alkotta meg a kormány a Stop Sorost, amely nemzetbiztonsági kérdésnek minősíti a bevándorlást.

Magyarország sorsa szempontjából a legfontosabb kérdés most a bevándorlás. Orbán Viktor hangsúlyozta: hiába fejlődik az ország, hiába érünk el sikereket, ha ezen erőforrások a bevándorlás hatására nem a magyar emberekhez, hanem a bevándorlókhoz kerülne, hiszen őket kellene befogadnunk és fenntartanunk.

Végül arra kérte a választókat, hogy ne csak a jelenre, hanem a jövőre is gondoljanak. Két jövő lehetősége előtt áll az ország: vagy nemzeti kormány lesz, és marad most Magyarország magyar ország, és harcolni fog egy európai Európáért, vagy egy internacionalista kormány, amelyet Soros György állít majd fel, és akkor Magyarország bevándorlóország lesz – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök kifejtette továbbá: a brüsszeli bürokraták júniusban akarnak döntést hozni az új bevándorlási rendszerről, a bolgár EU-elnökség által a témában készített tervezeteket azonban Magyarország elhibázottaknak tartja, mert a bevándorló-szétosztásra helyezik a hangsúlyt a határvédelem helyett. Hangsúlyozta:

a júniusi EU-csúcson olyan miniszterelnöknek kell képviselnie Magyarországot, aki meg tudja védeni ettől a tervezettől az országot.

Szó volt a rádióinterjúban a téli rezsicsökkentésről is, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor megerősítette: a kormány egyedi döntésekkel az olyan társasházakban élőknek is biztosítja az őket megillető rezsicsökkentést, ahol a háztartások egy fogyasztóként vannak lekönyvelve. Ugyanígy azokra a településekre is eljuttatják háztartásonként a 12 ezer forintot, ahol egyáltalán nincs gázszolgáltatás - közölte.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Házasság első látásra sztárjai titkolóznak - videó

origo.hu

Mindenkit megdöbbentett Oroszország fontos szövetségese, mi történhetett?

metropol.hu

Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

metropol.hu

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Hatalmas botrányba keveredett Majka

mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

origo.hu

Félelem a moziban: Így nézhet ki az atomháború, ilyen lehet a pusztítás

magyarnemzet.hu

Az orosz „Sátán II” nukleáris fegyver milliókat ölne meg és egész nagyvárosokat tenne a földdel egyenlővé

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér

POLITIK

Kijev kirobbanthatja a III. világháborút

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek

POLITIK

Egy hét alatt 380 orosz támadás Ukrajnában