5 éve

Honnan van pénze a szcientológusoknak a hatalmas luxusra?

A nyomozókat hihetetlen luxus fogadta a 6000 négyzetméteres csodapalotában, amikor egy napig a rendõrség, majd még egy napig az adóhatóság tartott razziát a szcientológus szekta magyarországi székházában a budapesti Váci úton. A razzia végén teherautószám vitték el a titkos dokumentumokat a hatóságok.

Süppedő szőnyegek, csillogó luxus, pompás edzőterem, hatalmas konferenciaterem várja az érdeklődőket az álegyház magyarországi központjában.  A csupa luxus épületet a hírek szerint két és fél milliárd forintból húzták fel. De fenn is kell tartani: el tudjuk képzelni, mekkora lehet a rezsije… Az elő sem fordulhat, hogy valami kicsit is bekoszosodjon, a múlt szerdai-csütörtöki razzia alatt például egy cég teljes szőnyegcserére érkezett a hatalmas épületbe, de már nem tudtak bemenni.

Honnan volt erre pénzük?

A kérdés az:

miből finanszírozták ezt a jómódot?

Jórészt persze a hívektől.

Úgy tudjuk, a hívők odaadják jövedelmük egy részét a szektának. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 130 oldalas határozatot tett közé a szcientológusok ellen lefolytatott eljárás eredményéről. Ebben is több ponton szóba kerülnek az anyagiak: a híveknek részletesen be kell számolniuk anyagi helyzetükről, tartozásaikról. „A hívők pénzügyi problémáinak kezelése gyakran előforduló téma a dossziékban.  Rendszeresen szerepelnek feljegyzések a hívők tartozásairól, hiteleiről.

A pénzügyi helyzet kezelése érdekében is megoldási terveket várnak a hívőktől,

ezek üzleti terveket, üzleti partnerek neveit is tartalmazzák.”

Hogy pontosan miből finanszírozzák a luxust, és mit mesélt lapunknak egy szcientológus házaspár, az a %RIPOST% mai lapszámából kiderül.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!