Létrehozva: 2017.06.20.

TV2 Tények - Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a TV2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

EMÉSZTÕGÖDÖRBE FULLADT A KISFIÚ

Emésztőbe fulladt egy 17 hónapos kisfiú Vésztőn, Békés megyében. Az udvaron játszott, áttévedt a szomszédba, ahol beleesett a emésztőgödörbe. Szülei keresni kezdték, először a kezeit látták meg. Egyből kihúzták, próbálták újra éleszteni, de nem sikerült. A két ház között kidőlt a kerítés, nem állították helyre, így tudott átmenni a szomszéd telekre az alig másfél éves kisfiú.

A kisgyerek nagynénje mondta el, mi történt.

"A kisfiú itt játszott a szőnyegen, az anyukája bement tölteni egy szál cigit. Mire kijöttek, nem találták sehol."

Keresni kezdték. A kisfiú édesapja látta meg az emésztőből kilógó kezeit. A családból többen is otthon voltak, szinte mindenki rohant segíteni. 

A mentősök egy órán keresztül küzdöttek a kisgyerek életéért, de nem tudták visszahozni.

A szennyvízakna a szomszéd telken van, de nincs kerítés, mert kidőlt, és nem állították helyre. A kisfiú rokonai már többször szóltak emiatt szomszédjuknak.

A ház tulajdonosa a rendőröknek sem nyitott ajtót, nem akart szóba állni velük. Be kellett vinniük, hogy kihallgathassák.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz. Úgy tudni, még nincs gyanúsított, de könnyen előfordulhat, hogy a szülők és a ház tulajdonosa is, akinek az emésztőjébe fulladt a 17 hónapos kisfiú, gyanúsítottak lesznek.

HETEN ERÕSZAKOLTÁK MEG A LÁNYT

Heten erőszakoltak meg egy lányt Kesznyétenben, Borsodban.  Korábban hat fiatal férfi került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint füves cigarettával elkábítottak, majd megerőszakoltak  egy helyi lányt.  A rendőrségen most feladta magát a hetedik gyanúsított is.

Az áldozat édesanyja megtörten nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, az sem kizárt, hogy még hétnél is többen erőszakolhatták meg a lányát. Azt mondta, lánya már otthon van, de még nem tért magához a sokktól. „Furcsán érzi magát, igazából ágyból ki nem mozdul, szobából nem nagyon jön ki, csak enni, ennyit tudok róla elmondani. Rosszul érzi magát, hát de még pszichológushoz nem nagyon tudunk menni”

Azt mondta, nagyon megviselte az egész családot, ami történt. „Bevonszolták ott az egyik házba, utána a másik házból átvitték, megerőszakolták. Ez tartott kb. kilenc órától egy óráig, mert mi akkor már elkezdtük keresgélni, mert már szóltak, hogy baj van”

Hétfőn a miskolci törvényszék hat férfit már előzetes letartóztatásba helyezett, mert a gyanú szerint füves cigarettával elkábítottak a fiatal lányt és ezután megerőszakolták. Azt is lehetett tudni, hogy a rendőrök kerestek még egy férfit. Õ a rendőrségen feladta magát.

A lány gyalog ment az egyik barátjához, útközben találkozott egy ismerősével. Nagymamája azt mondta korábban, hogy a lány sokat volt együtt korábban a rá támadó férfiakkal ismerte őket.

Kamerán kívül az édesanyja most azt mondta, hogy a faluban többen azt beszélik, nem biztos, hogy az ő lánya volt az egyetlen, akivel a férfiak erőszakoskodtak. A hetedik gyanúsított előzetes letartóztatásáról napokon belül dönt a bíróság.

PORNÓSZÍNÉSZ GYILKOLTA MEG NAGYAPJÁT

Pornózott az a 25 éves férfi, aki egy disznóölő pisztollyal meggyilkolta nagyapját, majd holttestét egy kukában rejtegette. Egy 72 éves, szintén pornószínész kollégáját kérte meg arra, hogy játssza el nagyapját, amikor eladták annak budai lakását és garázsát. A jelenleg is aktív pornószínész 100 ezer forintéért vállalta el a munkát.

A 25 éves férfi két évvel ezelőtt végzett az idős emberrel. Egy kukában először egy újbudai garázsába vitte a holttestet, később pedig furgonnal Kőbányára. A maradványokat pár napja találta meg itt a rendőrség. Az unoka eladta rokona lakását és felvette nyugdíját.  Hogy ezt megtehesse, 72 éves pornószínész kollégáját bérelte fel.

Százezer forintot kapott ezért. Az adás-vételnél az ügyvédnek fogalma sem volt róla, hogy egy pornószínész ül vele szembe, aki csak szerepet játszik. Az okmányirodában sem szúrták ki a csalást. 

A gyilkosság után két év múlva kezdték el keresni a megölt férfit. A fiának tűnt fel, hogy nincs gondozva édesanyja sírja, és nem tudott beszélni az apjával. Úgy tudjuk, többször kereste telefonon, de mindig az unoka vette fel . Azt hazudta apjának, hogy a nagypapa fürdik vagy alszik, ezért nem tud beszélni. Ezután derült ki,hogy a lakást eladták, apja pedig eltűnt.

Úgy tudjuk, a nyomozók egy szőnyegen találtak vérnyomot, így kezdték el keresni az idős ember holttestét. Az új lakók, akik megvették a nagypapa lakását sokkot kaptak, mikor megtudták, mi történt. 

Kerestük az ügyben a rendőrséget, akik azt írták, hogy a csalási ügynek egy gyanúsítottja van. Úgy tudjuk, a gyilkossággal gyanúsított férfi.

EGÉR VOLT A PÉKSÜTEMÉNY HELYÉN

Megdöbbentő fotót készítettek az egyik budapesti pékség kirakatában. Egy egér ült a péksütemények helyén. Kiderült, hogy több rágcsáló is van az üzletben. Az egér többféle komoly betegséget is terjeszt, ami az emberekre is veszélyes. A rágcsálók ürülékével, orrváladékával, vagy nyálával szennyezett élelmiszer elfogyasztása jellemzően gyomor-bélrendszeri fertőzéseket okozhat.

 A nem kívánatos vendég miatt kedden razziát tartottak az üzletben.

Ottjártunkkor már nem egér, hanem kókuszos párna volt a pultban. A pékség eladója azt mondta, ő még nem találkozott egerekkel az üzletben. A rágcsálóirtás kötelező is.

A pékséget akár be is zárhatják addig, ameddig nem irtják ki az egereket.

A Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya kedden soron kívüli ellenőrzéseket tartott a pékségben látott egér miatt a fővárosi aluljáróban.

KÁOSZ ÉS DUGÓ A VILLAMOSPÓTLÓ MIATT

Hatalmas dugó és káosz alakul ki naponta többször a Corvin negyed környékén, Budapesten. A villamos helyett pótlóbuszok közlekednek, de buszsáv nincs, így a buszok az autóktól veszik el a helyet, és az utasoknak is sokkal kényelmetlenebb, ha arra van dolguk. Azt mondják, megnövekedett a menetidő és a tömeg is nagy.

Sokan azt is mondják, hogy jóval nagyobb a feszültség a környéken, mióta a pótlóbuszok az autók között járnak. Több káromkodást is hallani, mint máskor. 

A Közlekedő Tömeg elnevezésű egyesület szerint rossz technológiával javítják a síneket, ez később is gondot okoz majd. "Mindenki emlékezhet, hogy két hónappal korábban volt lezárva a nagykörút. Ezeket a munkákat jobban össze kéne egyeztetni. Kevesebb, rövidebb ideig tartó felújítás kellene. Most is egy olyan technológiával cserélik ki a síneket, ami teljesen alkalmatlan. Ami csak azt eredményezi, hogy az elvártnál jóval hamarabb kell újra hozzányúlni a pályához."

A Tények kereste a BKK-t is a helyzettel kapcsolatban, de adásukig nem válaszoltak.

BEFIZETHETETLEN CSEKKET KAPOTT

Kettő forintról szóló csekket kapott egy debreceni asszony a hőszolgáltatótól. A napokban kapta kézhez az éves elszámolóját, ehhez mellékelték a csekket. A nő egy ismerősét kérte meg, hogy fizesse be a tartozást, mert attól félt, hogyha ezt nem teszi meg, késedelmi kamatot számolnak majd fel. 

Az asszony ismerőse azt mondta, a csoportvezetőtől kezdve többen megjelentek, mert még ilyennel nem nagyon találkoztak, elsőnek a gép el sem fogadta. 

A postán azt mondták a férfinek, hogy a két forintos csekket nem lehet befizetni, hiszen a kerekítés szerint a csekk összege nulla forint, kétforintos pénzérme pedig már nincs. A férfi viszont kérte, hogy valahogy mégis rendezhesse a tartozást. Végül a postán leigazolták, hogy befizették a csekket, igaz, pénzt nem kértek érte.

Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. igazgatója elmondta: "amióta én a cégnél dolgozom, körülbelül 10 millió számlát bocsátottunk ki, ilyen eset még nem fordult elő." Ugyanakkor arról is beszélt, hibázni  nem hibáztak, mert az elszámoló csekket kötelező kiküldeni. Függetlenül attól, hogy mekkora túlfizetés, vagy hátralék van rajta.  'A rend teljes, de a matematika ördöge 20 évente egyszer produkál egy ilyet, hogy mondjuk nulla, és öt forint közé esik az éves elszámolás mértéke."

A hőszolgáltatónál azt is elmondták, hogy hasonló esetben nem kell befizetni a csekket, mert száz forint alatti tartozásra nem küldenek felszólítást.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

​Zalatnay Cini szerint Lagzi Lajcsi remegni fog, amikor kijön a börtönből

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Varga Judit a rendőri jelentésről: Péter közölte, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámánkkal

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett