Létrehozva: 2017.06.27.

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

TESTVÉREK MERÜLTEK EL A DUNÁBAN

Két gyermek, egy testvérpár merült el tegnap délután Budafoknál a Dunában. Egy szemtanú szerint az egész család a folyóban fürdött, mielőtt a baleset történt. A Tények úgy tudja, hogy a 14 év körüli kislány merült el először, őt próbálta megmenteni 12 év körüli öccse, de végül mindkettejüket magával ragadta a víz. A kisfiút meg tudta menteni egy uszály személyzete, de életveszélyes állapotban vitték kórházba, újra is kellett éleszteni. Nővérét azonban azóta is keresik.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyerekeket hogyan sodorta el a víz, de feltehetőleg nem tudtak úszni. A kisfiú akkor ment be a vízbe, amikor látta, hogy csadoros testvére elmerült a folyóban. Valószínűleg ki akarta menteni, de ő is sodródni kezdett, az uszály mentette meg.

„A kisfiúhoz mentőautó, mentőhelikopter is érkezett, minden lehetséges beavatkozást elvégeztek a helyszínen. Majd folyamatos újraélesztés mellett szállították intenzív osztályra. Életveszélyes, válságos állapotban” – közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A Tények információi szerint, a Heim Pál Gyermekkórházba vitték. A Duna fővárosi szakaszán egyébként mindenhol tilos fürdeni. Ezen a szakaszon is veszélyes a folyó. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

ÖCCSE GYÚJTOTTA FEL A HÁZUKAT

Tüzet rakott a szobában és felgyújtotta a házát egy férfi Érden. Majd kiment az udvarra, és onnan végignézte, ahogy leég az egész otthona. Mielőtt megérkeztek volna a tűzoltók, elszaladt. A ház, amelyben a testvérével együtt lakott, teljesen kiégett és lakhatatlanná vált. 

Egy gázpalackot még sikerült időben kihozni a házból, mert az egyik szomszéd kisfia vette észre a hatalmas füstöt, ekkor szólt az anyukájának.

Az idősebb testvér arra ért haza a munkahelyéről, hogy a ház teljesen leégett. Megtörten mondta a Tényeknek, hogy a testvére szándékosan gyújtotta fel a házat.

"Öcsém volt itthon, felgyújtotta" – mondta Koroly Pál, tulajdonos, majd hozzátette, hogy fivére elmenekült.

KAMIONOK PRÉSELTÉK ÖSSZE AZ AUTÓT

Gyakorlatilag összepréselt egy autót két kamion a 4-es főúton, Ceglédnél. Egy korábbi baleset miatt állt a forgalom a szakaszon, de ekkor egy kamion fékezés nélkül belehajtott a kocsiba, amit nekitolt az előtte álló teherautónak. Az autót egy nő vezette - őt mentőhelikopter vitte kórházba.

Szemtanúk szerint az álló kocsisorba fékezés nélkül hajtott bele a kamionsofőr. A férfi valószínűleg elaludt.

Az úttestre borult a kamionok rakományának nagy része, azok pedig az árokba. A műszaki mentés és a takarítás több órán át tartott, ezért az egész útszakaszt lezárták.

ELVISELHETETLEN A KÁNIKULA A DUGÓBAN

Óránként 2-3 ezer jármű kényszerült ideiglenes pihenőre a 2-es főúton a Nógrád-megyei Rétság határában. Az erre közlekedőket meglepte, hogy az útszakaszon felújítás zajlik. Sokan nem készültek fel a dugóban való várakozásra, így a vöröskereszt munkatársai által osztogatott víznek nagyon örültek. Előfordult ugyanis, hogy az egyik irányból 150-200 autó torlódott fel, míg szemből senki nem jött.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai több mint 700 palack vizet osztottak szét. Az útjavítás a tervek szerint még legalább egy hétig tart.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

ripost.hu

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.