RETRO RÁDIÓ

Ezzel a pizzával hódította meg az olasz séfeket a magyar pék

Ezzel a pizzával hódította meg az olasz séfeket a magyar pék
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 05. 29. 11:00

Szabadfi Szabolcsnak már papírja is van arról, hogy a világ egyik legjobb pizzakészítõje: a 48. helyen végzett a pizzakészítõ világbajnokságon az olaszországi Pármában.

A budapesti Panificio il Basilicóban, azaz a Bazsalikom Pékségben állandó a nyüzsgés: a tulajdonos, Szabadfi Szabolcs mindent kézben tart.

Hétből hét napot dolgozik

Azt mondja, minden héten hét napot dolgozik, a szabadságot hírből sem ismeri.

Minél több alkalmazottam van, annál többet kell nekem is dolgozni!

– meséli nevetve. Annak ellenére, hogy ma már egész láncolatot működtet, Szabi nem bízza másra a munkát. Alig ocsúdott fel a remek versenyszereplésből, már jött a négynapos Gourmet Fesztivál, ahol kétezer pizzát kellett megsütnie, akkora volt az érdeklődés, majd visszatértek a dolgos hétköznapok: amikor találkoztunk, éppen narancslekváros-rozmaringos-camembert-es csigát sütött, miközben telefonon az eperlekvár készítéséről tárgyalt.

Hogyan jutott el idáig a kőszegi pék és miből készítette a világhíres pizzáját, elolvashatod a hétfői Ripostban!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.