tóth gabi
Szabadfi Szabolcsnak már papírja is van arról, hogy a világ egyik legjobb pizzakészítõje: a 48. helyen végzett a pizzakészítõ világbajnokságon az olaszországi Pármában.
A budapesti Panificio il Basilicóban, azaz a Bazsalikom Pékségben állandó a nyüzsgés: a tulajdonos, Szabadfi Szabolcs mindent kézben tart.
Azt mondja, minden héten hét napot dolgozik, a szabadságot hírből sem ismeri.
Minél több alkalmazottam van, annál többet kell nekem is dolgozni!
– meséli nevetve. Annak ellenére, hogy ma már egész láncolatot működtet, Szabi nem bízza másra a munkát. Alig ocsúdott fel a remek versenyszereplésből, már jött a négynapos Gourmet Fesztivál, ahol kétezer pizzát kellett megsütnie, akkora volt az érdeklődés, majd visszatértek a dolgos hétköznapok: amikor találkoztunk, éppen narancslekváros-rozmaringos-camembert-es csigát sütött, miközben telefonon az eperlekvár készítéséről tárgyalt.
Hogyan jutott el idáig a kőszegi pék és miből készítette a világhíres pizzáját, elolvashatod a hétfői Ripostban!