5 éve

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

Szerző Ripost

REJTÉLYES DROG ÖLT A HÁZIBULIBAN

Meghalt egy 31 éves nő, ketten pedig kómába estek, mert egy új drogot próbáltak ki Veresegyházon. Negyedik társuk, csak akkor hívta a mentőket, amikor észrevette, hogy barátnője nem reagál semmire. Egy Veresegyházon ismert építési vállalkozót vett őrizetbe a rendőrség az üggyel kapcsoltban, akit a Tények információi szerint emberöléssel gyanúsítanak. Egyébként ő volt, a meghalt nő barátja, vélhetően a drogot is ő adta a többieknek.

Veresegyházon sokan ismerték a meghalt fiatal nőt és annak barátját, aki jól menő vállalkozó. A férfit innen a bérelt lakásából vitték el a rendőrök az eset után. Többen látták, amikor a rendőrautók leparkoltak a ház előtt, de azt akkor még senki sem tudta, miért viszik el a 32 éves férfit. Luxusautói még kedden is az irodája előtt álltak, munkatársai azonban nem akartak nyilatkozni az ügyről. 

A rendőrség közleményt adott ki, abban akkor annyit írtak, hogy büntetőeljárást indítottak és szakértőt rendeltek ki. A 32 éves férfit pedig kihallgatták és őrizetbe vették. Úgy tudjuk, emberöléssel gyanúsítják őt. Nagy valószínűséggel ő szerezte be és adta a drogot a barátainak.

HÁZÁBAN VERTÉK AGYON

A saját házában vertek agyon fahusánggal egy 74 éves férfit a Tolna megyei Závodon. Egy férfi ellen eljárás indult a gyilkosság miatt. Egyelőre az sem biztos, hogy mivel ölték meg a nyugdíjast.

A gyilkos legalább négyszer vágta fejbe, majd elmenekült. A faluban mindenki ismerte az idős áldozatot, arról nem tudtak, hogy voltak e haragosai.

A gyilkosság még 2014 decemberében történt, utána a nyomozók elfogtak egy férfit, eljárást indítottak ellene, de a bíróság első fokon bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, így másodfokon a Pécsi Ítélőtáblának kell döntenie.

 

Most az igazságügyi orvosszakértőket hallgatta meg a törvényszék. Még abban sem volt egyetértés, hogy pontosan mivel ölték meg a férfit, ezért az ügyész az ügy újra tárgyalását kérte.

PATKÁNYOKTÓL RETTEGNEK A BELVÁROSBAN

Már a gyerekeket sem merik kiengedni az udvarra az egyik gyöngyösi utcában a patkányok miatt. Az egyik házat a helyiek hulladéklerakónak használják, ami miatt szinte patkányinvázió indult el a környéken. A házat évekkel ezelőtt építették, de lakhatási engedélyt nem adtak rá. Úgy tudjuk azért, mert eltértek az építési tervtől és sok kis szobát alakítottak ki benne, valószínűleg bordélyháznak akarták használni.

Az önkormányzat azt mondja,  tehetetlenek az ügyben, mivel magánterületről van szó.

1 MILLIÓT FIZETETT A RÁKBETEG NÕ

Egymillió forintot fizetett egy rákbeteg nő egy laborvizsgálatért. Azt mondja, abban reménykedett, hogy a cég tud olyan gyógyszert ajánlani neki, ami javít állapotán. Nem így történt, a magánlaborban azt mondták neki, hogy a kórházban kapott kemoterápiás kezelésénél ők sem tudnak jobbat javasolni. A nő becsapva érzi magát, úgy érzi feleslegesen fizetett ki egymillió forintot.

KÉT LYUK VAN A KISFIÚ SZÍVÉN

Két lyukkal a szívén született egy kisfiú. A gyereket az orvosok először egészségesnek nyilvánították. Miután 6 nap múlva haza vitték a szülei, az újszülött egyszer csak rosszul lett.  Végül a debreceni klinikán állapították meg, hogy szívrendellenességgel született. Az orvosok szerint magzati korban nem baj, hogy lyukas a baba szíve. Pár hónapos gyereknél viszont már betegséget okozhat a lyukas szív.

KAPTAK TÁMOGATÁST SOROSTÓL

Kapott támogatást a 444 portál a Soros Györgyhöz köthető Open Society Institute-tól, többek közt erről is írt Új Péter a 444.hu főszerkesztője. Ahogy írja a 2014-es választások előtt kaptak 50 ezer dollárt egy mobilalkalmazás kifejlesztésére. Azután reagált a főszerkesztő, hogy megjelent több lapban is miszerint két tagot is delegált Soros György a 444.hu-t kiadó cég igazgatótanácsába.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!