6 éve

Meglett az 52 éve keresett repülő, benne az utasok maradványaival

Több mint fél évszázadon át hiába keresték a hatóságok, most viszont meglett - mivel kiszáradt a tó, melybe belezuhant...

Meglepő látvány fogadhatta azt a helyi férfit, aki az argentin Colhue Huapi tónál egyszer csak megpillantott egy a tómederből kiálló szárnydarabot. Valószínűleg akkor még nem gondolta, hogy egy misztikus roncsra bukkant.

A szárnyhoz tartozó repülő ugyanis egy Piper Apache típusú kisgép. 1964. október 19-én zuhant le, azóta két kutatócsoport is indult az előkerítésére, egy akkor, amikor a baleset történt, egy pedig 1980-ban, de nem találtak semmit.

Nem véletlen, hogy ilyen nagy erőkkel próbálták megtalálni, a gépen komoly üzletemberek utaztak. A fedélzetén a pilótán kívül a Pan American Argentina Oil Company vezető mérnöke, Miguel Sanchez Navarro és két kollégája utazott.

Miután a helyi férfi meglátta a szárnyat, értesítette a hatóságokat, beazonosították a repülőt, amelyben még a négy utas maradványai is benne voltak. Korábban azért nem találták meg, mert akkoriban még itt nem száradt ki a tó, mostanra viszont a szélsőséges időjárás miatt folyamatosan eltűnt a víz.

Hasonló történetért nem kell Dél-Amerikába utazni, a Balaton is tele van második világháborús repülőgéproncsokkal, de a pontos helyüket még a szakértők sem ismerik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!