Létrehozva: 2015.11.18.

Kitört a III. világháború. Csak nem akarjuk észrevenni...

Egymást érik a megrázó események, de valahogy mintha homokba dugnánk a fejünket. Sokak szerint kitört a III. világháború.

Sorjáznak a megdöbbentő események. 2015 november 17-én például a következők:

1. Tüzet nyitott egy rendőr Párizsban, a rue Saint-Honoré-n. Egy ember életveszélyesen megsérült. Mindez Párizs egyik legelegánsabb környékén,  az első kerületben. A közelben mindent lezártak. Nem lehet pontosan tudni, hogy kit lőttek le.

2. Bombafenyegetés miatt megszakította útját az Egyesült Államokban az Air France francia légitársaság két utasszállító járata. Az egyik Washingtonból, a másik Los Angelesből indult Párizsba - adta hírül az amerikai és a kanadai média. Az amerikai fővárosból induló repülőgépet a fenyegetés miatt a kanadai Új-Skócia tartománybeli Halifaxba irányították, míg a Los-Angelesből felszállt gépet a Utah állambeli Salt Lake Citybe.

3. A német belügyminiszter Thomas de Maizere bejelentette, hogy terrorveszély miatt le kellett lemondani a német-holland barátságos meccset Hannoverben, amelyet Merkel kancellár is megtekintett volna. A fenyegetettség mértékéről és jellegéről nem árult el részleteket. Körülbelül a kezdés előtt egy órával mondták le a meccset, mert egy gyanús csomagot találtak. A nézőket kimenekítették.

Egy rendőr azt nyilatkozta a helyi tévének, hogy tervezett bombatámadást hiúsítottak meg. A stadion mellett egy mentőautóban bombát találtak.

4. Ismeretlenek megfenyegették a svéd kormányt, hogy a fővárosban rövidesen  terrortámadásra számíthatnak

E-mailben érkezett a fenyegető üzenet, eszerint Stockholmban számíthatnak merényletre. A fenyegetést a svéd titkosszolgálat is megerősítette.

A kormány jelezte: minden szükséges biztonsági intézkedést megtesznek Stockholmban, hogy megelőzzenek egy esetleges terrortámadást, különösen a kormánynegyedben és a belvárosban fokozzák a rendőri jelenlétet. Internetes források szerint robbantásoktól lehet tartani.

5. Orosz, amerikai és immár francia bombázók támadják a terrorcselekmények értelmi szerzője és megszervezője, az Iszlám Állam célpontjait a lassan porig rombolt Szíriában.

6. Az egész EU hadba száll a franciák oldalán az Iszlám Állam elleni harcban

Hivatalosan is az unió segítségét kérte Franciaország az Iszlám Állam megsemmisítése érdekében. A francia kormány ezt az EU működéséről szóló szerződés 42. cikkelye alapján kéri, amelynek értelmében, ha egy tagállamot fegyveres támadás éri a területén, a többi tagállamnak kötelessége segítséget nyújtani minden lehetséges eszközzel.

Franciaország az első tagállam, amely az uniós alapszerződés 42.7 cikkelyre hivatkozik. A franciák kérését az unió összes tagállama egyhangúan támogatja, ezt nemrég jelentette be Federica Mogherini, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Az unió támogatása abban állna, hogy erősítenék Franciaország fellépését az Iszlám Állammal szemben az iraki és szíriai hadszíntereken vagy más műveletekben tehermentesítse a francia hadsereget - mondta az ország védelmi minisztere, Jean-Yves Le Drian.

Francois Hollande államfő tegnap a francia parlament előtti beszédében azt hangsúlyozta, hogy a naponta civileket kivégző Iszlám Állam megsemmisítése a teljes nemzetközi közösség kötelessége, ezért kérte az ENSZ biztonsági tanácsát is, hogy hozzon sürgős intézkedést a terrorszervezet felszámolására.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút