Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.16.

Ne dobd ki a tojáshéjat, eszméletlen, mire jó!

Ismét a tojáshéj kapja a főszerepet! Fantasztikus tippet hoztunk most neked, készítsd el te is, ha szereted a hatékony és természetes tisztítószereket.

Hihetetlen hatása van ennek a szuper, természetes tisztítószernek. Készítsd el te is otthon, nagy hasznát veszed. A tojáshéj ismét főszerepet kap a háztartásban. Most nem a kertben hasznosítjuk, hanem a konyhában segít majd neked. Mutatunk egy szuper keveréket, amivel könnyen megszabadulhatsz a zsíros edényektől és még a tűzhely is ragyogni fog tőle. Eltávolítja a szennyeződéseket és semlegesíti a szagokat. Természetesen a szódabikarbóna is szerepet kap ebben a tisztítószerben.  Az alábbi videóban láthatod, hogyan készítsd el ezt a fantasztikus keveréket.

Eggshell,Ground,,Homemade,Calcium,,Wooden,Mortar,And,Spoon,,Eggs,,Shells,
A tojáshéj igazi csodaszer!  Fotó: Alyh M / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3-4 db tojáshéj
  • 2 kanál szódabikarbóna
  • 1 kanál mosópor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg, forrald fel a tojás héjakat, majd öblítsd le. Tedd be a sütőbe egy rövidke időre.
  2. Utána mehet a turmixgépbe a darabokra tört tojás héj, add hozzá a szódabikarbónát, a mosóport és nagyon keverd össze.
  3. Kész is a súrolópor. 

Jó, ha tudod:

A tojáshéj természetes súroló hatású, a szódabikarbóna eltávolítja a szennyeződéseket, és semlegesíti a szagokat, a mosópor pedig eltávolítja a zsírfoltokat. Így a keverék egyben nagyon erős hatású, nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is hasznát veheted, hiszen a zuhanyzóban, mosdóban a vízkövet is eltávolítja. Csillogóan tiszta lesz az otthonod!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek