Létrehozva: 2024.03.26.

Elindult a hajrá: eddig lehet ingyenesen lakásbiztosítást cserélni

Akár 30-40 százalékos költségcsökkentést is elérhetünk ezzel.

Már csak pár napjuk van az ingatlantulajdonosoknak arra, hogy ingyenesen kedvezőbbre cseréljék a meglévő lakásbiztosításukat, ehhez április 2-ig kell felmondaniuk meglévő szerződésüket. Érdemes is váltani, mert akár 30-40 százalékos költségcsökkentés is elérhető – állítják a Gránit Biztosító szakemberei, akik szerint az utolsó egy hétben akár annyi átkötés is megvalósulhat, mint március első három hetében összesen. A társaság adatai szerint a kampány eddig eltelt időszakában az újabb építésű ingatlanok tulajdonosai kiemelkedően aktívak voltak, a váltók között a legnépszerűbb kiegészítő biztosítási elemnek pedig a dugulással kapcsolatos károkkal szemben védő biztosítás volt eddig.

nyugdíj, igazolás, papír, szerződés, foglaloztatási igazolás. lakásbiztosítás
Fotó: fizkes


Az adatok szerint az eddigi átkötött lakásbiztosítások több mint harmada 2000 után épült ingatlanhoz kapcsolódott, miközben teljes arányuk a hazai ingatlanállományon belül a KSH 2022-es adatai szerint csak 13,9 százalék. Ezzel szemben az 1961 előtt épült ingatlanok csak 12,44 százalékát teszik ki az újrakötéseknek a Gránit Biztosító eddigi több ezer új szerződése közül, miközben az arányuk a teljes ingatlanállományon belül 29,3 százalék. 

Mindez azt mutatja, hogy az újabb építésű – és ezzel együtt valószínűleg nagyobb értékű – ingatlanok tulajdonosai felülreprezentáltak az átkötésekben, azaz nagyobb tudatosság jellemző rájuk a lakásbiztosításuk kapcsán. És egyben azt is, hogy a régebbi építésű lakások és házak tulajdonosai közül még sokan nem éltek a már csak néhány napig nyitott lehetőséggel, hogy sokkal kedvezőbbre cseréljék biztosításukat. Úgy gondoljuk, hogy az első hetekben sokan inkább csak tájékozódtak, és ezt követően indítják el a váltás folyamatát, ezért kifejezetten erős kampányhajrát várunk, amely során az utolsó héten akár annyi átkötés is lehet, mint az azt megelőző időszakban összesen

– mondta dr. Nyilasy Bence, a Gránit Biztosító Zrt. vezérigazgatója.

Megvizsgálták azt is, hogy milyen kiegészítő biztosításokat választottak előszeretettel új lakásbiztosításuk mellé az ügyfelek. Az adataik alapján a legnépszerűbb kiegészítő elem a dugulással kapcsolatos károkkal szemben védő biztosítás volt, ezt majdnem minden negyedik szerződő igényelte a biztosításához. Előbbi mellett még az üvegkárokkal szemben védő modul, illetve a kiegészítő balesetbiztosítás volt a legnépszerűbb, körülbelül 20 százalékos arányban vették ezt igénybe az ügyfeleik. A zárcserére vonatkozó kiegészítőt is közel hasonló arányban vették igénybe.

biztosítás, lakásbiztosítás, szerződés, hitel, hitelbírálat, kölcsön
Fotó: 89stocker

A magyarországi épületek jelentős része alul van biztosítva, az alulbiztosítottság pedig nem csak az ingatlanokra, hanem az ingóságokra is igaz. A mostani lakásbiztosítási kampány arra is ideális lehetőség, hogy a megfelelő biztosítási összegekre kössék meg új biztosításukat az ügyfelek úgy, hogy a díjuk közben a korábbival megegyező díjszinten marad. Így nemcsak spórolhatnak az ingatlantulajdonosok, hanem a biztonságukat is növelhetik egy esetleges káresemény esetében

 

– véli Buró Attila, a Gránit Biztosító üzletfejlesztési vezetője. Erre már csak pár napjuk van csupán, és fontos tudniuk, hogy csak akkor mondhatják fel a korábbi szerződésüket, amennyiben a biztosítás teljesen díjrendezett.

A Gránit Biztosítóról

A társaságot 2008. szeptember 9-én alapították Wabard Biztosító Zrt. néven, majd október 27-én „Gépjármű-biztosítás” végzésére kapott tevékenységi engedélyt, egyben 2008. szeptember 12 óta a Magyar Biztosítók Szövetségének teljes jogú tagja. A társaság célja, hogy felelős és átlátható működésű biztosítóként, a kor információ-technológiai eszközeinek maximális kihasználásával, korszerű, kedvező árszínvonalú, és az ügyféligényeken alapuló termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, és ezzel a hazai biztosítási szektor megbízható szereplőjévé váljék. Munkatársai szakmai felkészültsége, az új ismeretek iránti nyitottsága, és nem utolsó sorban a stabil tulajdonosi háttér a biztosíték arra, hogy a Gránit Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság színvonalas és versenyképes szolgáltatásokkal áll meglévő és leendő lakossági továbbá vállalati ügyfeleinek a rendelkezésére.

 

origo.hu

Börtönbe kerülhet Magyar Péter?

ripost.hu

Vészjósló jelek: Ennek a 3 csillagjegynek romba dönti életét az idei nyár

metropol.hu

„Nekem kellett fizetni mindent" - ilyen volt a magyar válogatott éjszakája a nagy siker után

hirtv.hu

Belehalt sérüléseibe a vitorlázó repülővel lezuhanó 17 éves lány + videó

ripost.hu

Mi történhetett Magyar Péter nadrágjával?

hirtv.hu

Deutsch Tamás: Magyar Péter a mentelmi jog miatt vette fel az EP-mandátumát + videó

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

mindmegette.hu

Így érzi most magát Gordon Ramsay a súlyos balesete után

ripost.hu

Bőséges termést hoz a paradicsom, ha betartod ezeket a trükköket

ripost.hu

Testvérek? "Kulcsár Edina klón" lett Magyarország Szépe

ripost.hu

Boldog bejelentést tett Krausz Gábor és Mikes Anna - Fotó

ripost.hu

3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Virágözönnel hálálja meg a petúnia, ha így gondozod a töveket

OTTHONKA

Készítsd a kerted a kánikulára: spórolj a vízzel, mutatjuk, hogyan

OTTHONKA

Érkezik a pokoli forróság így hűtsd le fillérekből a lakást

OTTHONKA

Rozsdás a muskátli levele? Így mentsd meg, hogy újra egészséges legyen

OTTHONKA

Veszélyes! Vérfagyasztó, mi derült ki a takarításra használt szivacsokról

OTTHONKA

Költözz Veresegyházára, mutatjuk, miért éri meg!

OTTHONKA

Bőséges termést hoz a paradicsom, ha betartod ezeket a trükköket

OTTHONKA

Kiderült: ezért veszélyes ventilátor mellett aludni!