tóth gabi
A dióval töltött istei süteményekhez először is fel kell törni a diót. Íme egy csodás praktika, mely segítségével villámgyorsan és könnyen végzel vele.
Farsangkor is készíthetsz finom diós süteményeket, de a pozsonyi kifli is lehet a kedvenced. Nem csoda, ha ilyenkor az jut eszedbe, hogyan lehetne a diót egyszerűbben és könnyebben feltörni. Íme a módszer, ami megoldja ezt a problémádat!
Forrald fel a vizet és tedd bele a diót. 10 percen keresztül forrald. Majd húzd le az edényt a tűzről és hagyd kihűlni a vízben a diót (kb. 2 óra). Majd szűrd le a dióról a vizet. Ezután nagyon egyszerűen, akár fél kézzel is fel tudod törni a szemeket.
Egy lassabb módszer is van arra, hogy feltörd a diót, viszont ez is hatásos. Tölts tele egy lavórt vízzel, tedd bele a diókat. Hagyd benne ázni 10-12 órán át. Másnap reggel puszta kézzel így is feltörheted.