RETRO RÁDIÓ

Így tudod erőlködés nélkül feltörni a diót

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 19. 08:30

A dióval töltött istei süteményekhez először is fel kell törni a diót. Íme egy csodás praktika, mely segítségével villámgyorsan és könnyen végzel vele.

Farsangkor is készíthetsz finom diós süteményeket, de a pozsonyi kifli is lehet a kedvenced. Nem csoda, ha ilyenkor az jut eszedbe, hogyan lehetne a diót egyszerűbben és könnyebben feltörni. Íme a módszer, ami megoldja ezt a problémádat! 

Walnuts.,Kernels,And,Whole,Nuts,On,Wooden,Rustic,Table
Fotó: Shuttersctock

Forrald fel a vizet és tedd bele a diót. 10 percen keresztül forrald. Majd húzd le az edényt a tűzről és hagyd kihűlni a vízben a diót (kb. 2 óra). Majd szűrd le a dióról a vizet.  Ezután nagyon egyszerűen, akár fél kézzel is fel tudod törni a szemeket.

+1 tipp

Egy lassabb módszer is van arra, hogy feltörd a diót, viszont ez is hatásos. Tölts tele egy lavórt vízzel, tedd bele a diókat. Hagyd benne ázni 10-12 órán át. Másnap reggel puszta kézzel így is feltörheted.

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.