1 éve

Ezt minden háziasszonynak tudni kell: így védekezz a poloskák ellen

Támadnak a poloskák? Itt az ideje, hogy pontot tegyünk ennek a problémának a végére. Most telt be a pohár, mutatjuk,hogyan védekezz ellenük.

Mielőtt tele lenne a lakás ezekkel a kellemetlen és büdös bogarakkal vértezd fel magad, és ismerd meg a leghasznosabb védekezési módszereket. Ne engedd be őket az otthonodba! Elég volt ebből a bandából, ne oszd meg velük a lakásod, maradjanak csak az ajtón kívül! Íme néhány tipp, amit érdemes minden háziasszonynak tudni. Tegyél meg mindent a poloskák ellen!

Poloskák ellen
Fotó: pixaba.com

Levendula az erkélyen

A poloskák nem kedvelik a levendulát, így érdemes a teraszra rakni minimum egy cseréppel ebből a növényből, így tuti elmegy a kedvük attól, hogy megközelítsék a bejáratot.

Mosószeres oldat

Készíts mosószeres oldatot egy szórófejes üvegben. Ezzel fújd le a betolakodókat és minden repedést, rést, ahol megbújhatnak.

Vesd be ezt a szert is!

A hangya- és csótányírtó is hatékony lehet a kellemetlen bogarak ellen, bátran próbáld ki ezeket a szereket is.

Fújd le őket hajlakkal

Ezzel a módszerrel azonnal lebénulnak, így anélkül tudod kidobni, hogy szét kellene lapítani őket. Így nem hagynak kellemetlen bűzt maguk után.

Permetezz mentaolajjal

Van aki erre a módszerre esküszik. Fél liter vízbe kell belekeverni a mentaolajat (legalább 10 cseppet). Az oldattal fújd be az ablak- és ajtókereteket és azokat a helyeket, ahol szívesen tanyáznak a poloskák. Hatásos lehet az is, ha cserepes mentát helyezel az ablakokba.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!