2 éve

Elképesztő, mit készített szappanból a magyar anyuka, megőrül érte az internet

Leesett a háziasszonyok álla, amikor meglátták a fotókat, és egyből követelni kezdték a receptet. Hogyne, hiszen nem csupán egyedi, de jópofa is az ötletet. Hiszen ki hallott már gumiszappanról?

Fantasztikus ötletet mutatott egy anyuka egy Facebook csoportban: Szilágyi Gabriella gumiszappant készített katicabogár és pillangó formában. Ránézésre senki nem mondaná meg, hogy nem egy gyári termékről van szó, és sokan meglepődtek, amikor az anyuka elárulta, hogy valójában nagyon egyszerű elkészíteni.

Fotó: Profimedia

A szappan elkészítéséhez szükség van kétszer 300 ml folyékony szappanra (lehetőleg nem a legolcsóbb kategóriásra), 20 gramm zselatinra, illóolajra, csillámra, valamint ételfestékre – no meg mutatós formákra.

Fotó: Szilágyi Gabriella

Az elkészítéshez a zselatint Gabriella egy deci vízben oldotta fel, hogy biztosan megkössön, ezután hozzáadta a többi összetevőt, alaposan összekeverte, majd formába tette. Illóolajat és csillámot ízlés szerint lehet hozzáadni, viszont ételfestékből egy pár csepp elég. Ez a mennyiség 8-10 darab, tenyérben elférő szappanhoz elegendő, de az arányokkal lehet kísérletezni, ha valaki többet szeretne készíteni.

[video width="320" height="576" mp4="https://staging.ripost-prod.mediaworks.hu/wp-content/uploads/2019/12/video1576593763.mp4"][/video]

A szappanok nagyon aranyosak, naná, hogy a gyerekek imádják! Ahogyan az internetezők is: a megosztás alatt több tucat komment született. Gabriella elmondta, hogy a szappanok nem rendszeres fürdésre, inkább játékra, ajándékba valók – és az aggódók kérdésére azt is elárulta, hogy a kockadobozos ételfesték egyáltalán nem fogja meg a bőrt, ha csak egy keveset adunk a szappanhoz, így nem lesz semmi probléma a fürdetésnél.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!