RETRO RÁDIÓ

Ezért ne főzz soha csapvízből kávét!

Ezért ne főzz soha csapvízből kávét!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 03. 04. 19:35

Nálad sem olyan finom az otthon fõzött kávé, mint amilyet a kávézókban kapsz? Egy menõ barista elmesélte, mi lehet az oka.

Hiába veszed meg a legfinomabb kávét a boltban, és hiába van szuper kávéfőződ, ha erre az egy dologra nem figyelsz, csapnivaló lehet a kávéd. A trükk: a víz minősége, amely legalább olyan fontos a kávé íze szempontjából, mint a kávébab. Tekintve, hogy egy csésze kávénak körülbelül 98 százaléka víz, ez nem is nagy csoda. Épp ezért ahelyett, hogy klóros csapvízzel töltenéd fel a kávéfőzőt, használj szűrt vizet.

Egy vízszűrő kancsó nem kerül túl sokba, mégis szinte csodát tesz a kávéval: a szűrt vízből készült kávé íze sokkal karakteresebb és tisztább, mint annak, amelyik egyszerűen csapvízből készült. Próbáld ki, és nem fogsz csalódni!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.