Létrehozva: 2019.03.04.

Ezért ne főzz soha csapvízből kávét!

Nálad sem olyan finom az otthon fõzött kávé, mint amilyet a kávézókban kapsz? Egy menõ barista elmesélte, mi lehet az oka.

Szerző Ripost

Hiába veszed meg a legfinomabb kávét a boltban, és hiába van szuper kávéfőződ, ha erre az egy dologra nem figyelsz, csapnivaló lehet a kávéd. A trükk: a víz minősége, amely legalább olyan fontos a kávé íze szempontjából, mint a kávébab. Tekintve, hogy egy csésze kávénak körülbelül 98 százaléka víz, ez nem is nagy csoda. Épp ezért ahelyett, hogy klóros csapvízzel töltenéd fel a kávéfőzőt, használj szűrt vizet.

Egy vízszűrő kancsó nem kerül túl sokba, mégis szinte csodát tesz a kávéval: a szűrt vízből készült kávé íze sokkal karakteresebb és tisztább, mint annak, amelyik egyszerűen csapvízből készült. Próbáld ki, és nem fogsz csalódni!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek