Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2018.08.23.

Főtt kukorica 5 perc alatt? Igen, nem lehetetlen

Tedd könnyebbé az életedet. Ha van mikród, ne csak az ételt vagy a kávédat melegítsd benne! Meg fogsz lepõdni, mi minden másra is jó a szerkezet! Számtalan háztartási munkát tehetsz vele egyszerûbbé, gyorsabbá.

Szerző Rózsa Dia

Ha van mikród, ne csak melegítésre használd! Most öt különböző megoldást mutatunk, mellyel az életedet egyszerűbbé vagy éppen nagyszerűbbé teheted vele.

Főtt kukorica 5 perc alatt!

A kukorica nagyon finom és egészséges étel! Csak ne kéne olyan sokáig főzni… Ha van mikród, pár percre rövidül a várakozás.

1. Nedvesíts be egy papír kéztörlőt. Nyomd ki belőle a vizet. Tekerd bele a kukoricacsövet, és helyezd egy mikrózható tányérra.

2. Kapcsold 5 percre, magas hőfokra. Ha kész, hagyd hűlni kicsit, majd fejtsd le róla a papírt.

3. Kend be mindenütt vajjal, sózd és borsozd ízlés szerint.

 

Fokhagymatisztítás

Szinte minden háziasszony gyűlöl fokhagymát tisztítani, mert sokáig tart, és büdös lesz tőle a kezünk.

Hívd segítségül a mikródat! Csupán 20 másodpercre tedd bele a fokhagymafejet, és utána kivéve szinte magától ledobja a héját.

 

Fűszernövény szárítás

Most olcsón beszerezheted a zöld fűszernövényeket, ilyenkor érdemes szárítani is. Mindez a mikróban 2-4 perc alatt elkészül! A megmosott, lecsepegtetett friss fűszert tedd egy papírtányérra vagy papírtörlővel fedett tányérra. Magas fokozaton 30 másodpercre kapcsold be a gépet, majd az újabb 30 másodperc előtt fordítsd meg a növényt! Addig folytasd, míg tökéletesen ki nem szárad!

 

Ehető tányér sajtból

Szeretnéd, ha mindenki odáig lenne a kreativitásodtól? Máris mutatjuk, mit tegyél!

Fektess sütőpapírt egy tányérra. Vágd körbe a tányér mentén. Szórj frissen reszelt parmezán sajtot a közepébe, és simítsd szét korong alakban. Tedd magas fokozatra a mikróba, és kb. 2 perc alatt süsd aranybarnára. Ha kész, papírral együtt, sajttal lefelé fektesd egy kis tálkába. Egy másik, pontosan beleillő tálkát rányomva formázd tálka alakúra a sajtot. Hagyd kihűlni és megkeményedni. Óvatosan távolítsd el a tálakat és a papírt. Ugyanazt a papírt többször is felhasználhatod a következő sajt-tálak készítéséhez. Jól mutat, ha salátát tálalsz benne. Ha véletlenül eltörted volna, törd további darabokra, és szórd a salátára!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek