Létrehozva: 2018.02.04.

Véletlenül se dobd ki az újhagyma végét! Ezt nézd, mi lesz belőle

Idén tavasszal elég lesz csak egyszer újhagymát venned. Ha nem dobod el a gyökeres végét, ezután mindig lesz otthon friss hagymád a tavaszi szendvicsekhez és salátákhoz.

Az újhagyma az egyik legjobb tavaszi zöldség. nemcsak finom, hanem immunerősítő, náthaűző hatással is bír. A legtöbb szendvics még ízletesebb vele, így jó, ha mindig van otthon belőle egy csokorral.

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy idén elég lesz csak egyszer megvenned az újhagymát, és utána sosem fogysz ki belőle?

Nem varázslat, csupán egy egyszerű trükk: az újhagyma gyökeres végét ne a szokott magasságban vágd le, hagyj rá körülbelül 1,5 - 2,5 centimétert.

Ezután tedd egy vízzel félig telt pohárba, úgy, hogy a gyökereket ellepje a víz. Tedd olyan helyre, ahol sok napot kap.

Még szobadísznek is jók a friss, üde hagymahajtások, amelyek ezentúl minden nap egyre magasabbra kapaszkodnak a gyökerekből.

Még profibb megoldás, ha a hagymát virágcserépbe, vagy a kertbe ülteted. Így már nem lesz más dolgod, mint minden nap vágni egy keveset a hajtásokból, és máris megszórhatod a szendvicsedet friss újhagymával.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek