tóth gabi
A nyers hústól és fokhagymától megbüdösödött vágódeszkát tilos mosogatógépbe tenni! Segít viszont nagyanyáink õsi trükkje, mely ma is ugyanolyan tökéletesen mûködik, mint hajdanán. Ezt nézd!
Minden mosogatáskor nagy kérdés, hogy a vágódeszkát hogyan lehetne újra szalonképessé varázsolni. A fa anyaga magába szívja a hús levét, a fokhagyma és a hagyma erős szagát, és persze a zsírokat. Legjobb lenne bedobni a mosogató gépbe, ám ez a vágódeszka végét jelentheti: a ragasztások mentén szétreped vagy megvetemedik. De akkor mit lehet tenni? Szerencsére van megoldás!
Csak só és citrom kell hozzá!
1. Dörzsöld be a vágódeszkát a sóval és a fél citrommal jó alaposan.
2. Hagyd így állni tíz percig a deszkát, hogy a sós-citromos keverék kifejthesse a hatását.
3. Folyóvíz alatt mosd el a deszkát, majd töröld át és hagyd megszáradni. Ne tedd nedvesen a szekrénybe, mert bedohosodik.
A só és a citrom keveréke tisztít, szagtalanít és fertőtlenít. Ez utóbbi különösen fontos, mert a nyers hús tartalmazhat baktériumokat, ám ez a takarítási módszer eltávolítja őket. A többi fából készült konyhai eszközt is remekül meg tudod ezzel takarítani.
Ez a legjobb citromtrükk!