5 éve

Önts a vérre kólát, nem hiszed el, mi történik!

Több mint 100 éve isszuk a kólát, de csak mostanában kezdik felfedezni, hogy ez az ital bizony nem csak üdítõnek jó. Íme néhány ötlet, hogyan használhatod a háztartásban.

Szerző Sors Edina

A kólát elsősorban üdítőként használjuk, de mutatunk néhány trükköt, hogy ha már a hűtőszekrényedben van, mi az, amire gyorssegélyként bármikor előkaphatod!

Áztasd a ruhát kólába

Előfordult már, hogy a gyermek felhorzsolta a térdét, vagy a könyökét, és véres lett a ruhája? Természetes, hogy a játszótéren többször előfordulnak kisebb balesetek. A legegyszerűbb, ha éjszakára kólába áztatod a ruhát, és utána mosod ki. Volt folt, nincs folt!

Kólával a tiszta fugákért

A fürdőszobában a csempét úgy érdemes tisztává varázsolnod, legalább havonta egyszer, hogy segítségül hívod a kólát. Önts a padlóra, vagy a csempére belőle, és hagyd rajta legalább 10-15 percig. Majd a fugákat kefe segítségével erősen dörzsöld át, és utána az egész felületet mosd fel vele. Persze érdemes utána az egészet finom illatos vízzel is átmosni, így ragyogni fog a fürdőszobád.

Eldugult a lefolyó

Egyre lassabban folyik le a mosogatóban a víz? Valószínűleg dugulás van a rendszerben. Mielőtt vízszerelőt hívnál, kapd elő a kólát! Önts bele a lefolyóba 1 literrel, majd öblítsd le forró vízzel. Esetleg pumpával még segíts rá.

 

 

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!