tóth gabi
Imádod a friss sütemény illatát, mégis legörbül a szád, ha arra gondolsz, hogy a tepsit sütés után hogyan fogod megint megtisztítani? Íme egy ötlet, amitõl legközelebb ez már eszedbe sem fog jutni.
A tepsi az egyik legnehezebben tisztítható konyhai eszköz. Sokunknak meggyűlt már vele a baja. Az erős sütőtisztítók jó szolgálatot tehetnek, de most mutatunk egy trükköt, hogy a legkevesebb vegyszerrel, mégis hatékonyan varázsold újjá a tepsidet. Ezzel a módszerrel a rozsdát is garantáltan megszünteted.
1. Szórj a tepsibe szódabikarbónát.
2. Rakj rá egy réteg hidrogén-peroxidot.
3. Ismét szórj rá szódabikarbónát.
4. Hagyd a tepsit 2 órán át állni.
5. Töröld át egy durvább szivaccsal, vagy ronggyal.
6. Mosd át vízzel, töröld meg.
Az eredmény önmagáért beszél!