
Lélegzetelállító csokrot kaptál, de már most sajnálod, hogy hamarosan elhervad? Íme, a legjobb trükkök, amitõl hosszan friss marad a virág.
1. Nem kell túlzásba vinni!
Nem kell a fél virágboltot felvásárolnod, elég, ha egy pár szál virágot veszel, és lehetőleg azonos színűeket választasz. Egy egy-, vagy legfeljebb két-három színű csokor remekül feldobja a szobát, és sokkal elegánsabb, mintha vegyítenéd a színeket. Itt is érvényes, hogy a kevesebb több.
2. Tedd azonnal vízbe!
Ne csapd le a csokrot a konyhapultra, amíg megválaszolod a leveleidet. A legjobb, ha azonnal vizet adsz a virágoknak.
3. Ferdén vágd el a szárakat!
A virágok szárát éles ollóval, ferdén kell elvágni. Így nagyobb felületen vehetik fel a vizet.
4. Jól válaszd meg a szár hosszúságát!
A vázában akkor áll meg a legjobban a virág, ha a váza szája a szár körülbelül kétharmadánál van. Eszerint határozd meg a szár hosszúságát. A rövidebb szárú virágokat pedig kisebb vázába tedd.
5. Szedd le a leveleket!
A leveleknek nem szabad víz alá kerülniük, mert ott rothadni kezdenek, és baktériumok szaporodását indítják el a vízben, ez pedig a virágnak sem jó.
6. Ne dobd ki a tápsót!
A nagyobb csokrokhoz nem véletlenül adnak egy kis csomag tápsót. Ha beleszórod a vízbe, tovább maradnak szépek a virágaid.
7. Óvd a melegtől!
A virágok szeretik a fényt, de a közvetlen napfény melegét már nem annyira. A fűtőtesttől tedd egy kicsit messzebb.
8. Gondozd rendszeresen!
A virágokat gondozni kell: kétnaponta vágj le a szárukból egy keveset, és cseréld a vizüket.







