RETRO RÁDIÓ

Most lebukott: Erre egyáltalán nem jó a szódabikarbóna!

Most lebukott: Erre egyáltalán nem jó a szódabikarbóna!
Z.B.
Szerző
Z.B.
Létrehozva2016. 10. 31. 20:10

A szódabikarbóna valóban igazi csodaszer a háztartásban, mégis akad, amire egyáltalán nem szabad használni, mert több kárt okozol, mint hasznot!

A szódabikarbóna jótékony hatásait könnyen hasznosíthatod a takarításban, csodásan fertőtlenít, fehérít, tisztít és szagtalanít. Azonban nem árt vigyázni vele. Mutatjuk, mire ne használd a fehér csodaport!

Ne süss vele!

A szódabikarbóna sok receptben megtalálható, mivel fellazítja a tésztát. Nem véletlenül terjedt el annyira, mivel nagyon kellemes küllemet biztosít a süteményeknek és pékáruknak. A felszabaduló széndioxidnak köszönhető, hogy kis „légbuborékok” keletkeznek az ételben, ez teszi "magassá" például a piskótát. Azonban  szódabikarbóna már önmagában is lúgos,

ha széndioxidot veszít akkor egy sokkal ártalmasabb és lúgosabb anyag, a mosószóda keletkezik.

Ha így sütsz gyakran tapasztalhatsz zöldülést, mindez a keletkező mosószóda értékes összetevőket romboló hatásának köszönhető.

Fogfehérítés csak szakemberrel!

Számos módszer található arra, hogy keverd össze ezzel vagy azzal a szódabikarbónát, kend be vele a fogaid, és ragyogóan fehérek lesznek, fillérekből. Azonban a fogzománc nagyon érzékeny és könnyen károkat okozhatsz.

Gondolj bele, a szódabikarbóna lemarja az ezüstről a szennyeződéseket, és hófehérré varázsolja a régi sportcipőd.  Az ép fogzománc mindennél értékesebb, így nem éri meg a kísérletezés. Ha hófehér fogakat szeretnél, fordulj szakemberhez!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.