RETRO RÁDIÓ

Ezért ne tedd SOHA a mikró közepére az ételt

Ezért ne tedd SOHA a mikró közepére az ételt
Sz. K.
Szerző
Sz. K.
Létrehozva2016. 10. 14. 19:34

Téged is bosszant, ha a melegítés ellenére hideg marad a kaja? Ha így mikrózod meg az ételt, soha többé nem ér fagyos meglepetés a húsgombóc közepén! Mutatjuk, mi a trükk!

Te is utálod, hogy amikor mikróban melegítés után nekilátsz az ebédnek vagy a vacsorának az egyik falat szétégeti a szádat, a másik viszont még mindig jéghideg? Akkor most figyelj, ugyanis végre kiderült, hogyan lehet elkerülni ezt a bosszantó kellemetlenséget!

A mikró úgy működik, hogy melegítés közben a mikrohullámok behatolnak az étel belsejébe, kölcsönhatásba lépnek a vízmolekulákkal,  amik a mozgás hatására súrlódási hőt termelnek - ettől lesz meleg a kajád. Nem csoda, ha azt gondoltad, hogy akkor forrósodik fel a leghamarabb az étel, ha a mikró közepére rakod, pedig ez nem igaz!

Ilyenkor csak egyetlen szögben érik az ételt hullámok, ezért bizonyos pontokon hideg maradhat a belseje.

Inkább helyezd a forgótálca szélére a tányérodat, így miközben körbe-körbe utazik az étel, mindenféle szögben érik majd a sugarak, és mindenhol egységesen lesz meleg. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.