Létrehozva: 2016.10.14.

Ezért ne tedd SOHA a mikró közepére az ételt

Téged is bosszant, ha a melegítés ellenére hideg marad a kaja? Ha így mikrózod meg az ételt, soha többé nem ér fagyos meglepetés a húsgombóc közepén! Mutatjuk, mi a trükk!

Te is utálod, hogy amikor mikróban melegítés után nekilátsz az ebédnek vagy a vacsorának az egyik falat szétégeti a szádat, a másik viszont még mindig jéghideg? Akkor most figyelj, ugyanis végre kiderült, hogyan lehet elkerülni ezt a bosszantó kellemetlenséget!

A mikró úgy működik, hogy melegítés közben a mikrohullámok behatolnak az étel belsejébe, kölcsönhatásba lépnek a vízmolekulákkal,  amik a mozgás hatására súrlódási hőt termelnek - ettől lesz meleg a kajád. Nem csoda, ha azt gondoltad, hogy akkor forrósodik fel a leghamarabb az étel, ha a mikró közepére rakod, pedig ez nem igaz!

Ilyenkor csak egyetlen szögben érik az ételt hullámok, ezért bizonyos pontokon hideg maradhat a belseje.

Inkább helyezd a forgótálca szélére a tányérodat, így miközben körbe-körbe utazik az étel, mindenféle szögben érik majd a sugarak, és mindenhol egységesen lesz meleg. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek