tóth gabi
Téged is bosszant, ha a melegítés ellenére hideg marad a kaja? Ha így mikrózod meg az ételt, soha többé nem ér fagyos meglepetés a húsgombóc közepén! Mutatjuk, mi a trükk!
Te is utálod, hogy amikor mikróban melegítés után nekilátsz az ebédnek vagy a vacsorának az egyik falat szétégeti a szádat, a másik viszont még mindig jéghideg? Akkor most figyelj, ugyanis végre kiderült, hogyan lehet elkerülni ezt a bosszantó kellemetlenséget!
A mikró úgy működik, hogy melegítés közben a mikrohullámok behatolnak az étel belsejébe, kölcsönhatásba lépnek a vízmolekulákkal, amik a mozgás hatására súrlódási hőt termelnek - ettől lesz meleg a kajád. Nem csoda, ha azt gondoltad, hogy akkor forrósodik fel a leghamarabb az étel, ha a mikró közepére rakod, pedig ez nem igaz!
Ilyenkor csak egyetlen szögben érik az ételt hullámok, ezért bizonyos pontokon hideg maradhat a belseje.
Inkább helyezd a forgótálca szélére a tányérodat, így miközben körbe-körbe utazik az étel, mindenféle szögben érik majd a sugarak, és mindenhol egységesen lesz meleg.