RETRO RÁDIÓ

Így szúrja el mindenki a palacsintasütést!

Így szúrja el mindenki a palacsintasütést!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 09. 01. 14:56

Úgy gondoltad, hogy palacsintát sütni a világ legegyszerûbb dolga? Alapvetõen így is van, mégis van hét hiba, amit mindenki elkövet a népszerû édesség készítése közben, akár hagyományos, lapos, akár amerikai típusú palacsintát süt.

Fakanállal kevered

A legjobb palacsintatészta habverővel készül, méghozzá jó nagy habverővel. Minél nagyobb ugyanis az eszközöd, annál több levegő kerül a tésztába, így az annál könnyebb lesz.

Túlkevered

Nem szabad a tésztát túl sokáig keverni, mert minél tovább kevered, annál keményebb, rágósabb lesz a kész palacsinta.

Nem hagyod pihenni

A palacsintatészta nem akkor van kész, amikor végeztél a keveréssel, hanem 5-30 perccel később. A glutén, amely keverés közben aktiválódott felszívja a nedvességet, így sűrűbb és egyenletesebb lesz a tésztád.

Rossz zsiradékot választasz

A vaj nem alkalmas a palacsintasütésre, mivel nem lehet magas hőmérsékletre hevíteni. Ragaszkodj a napraforgóolajhoz.

Egyenesen a serpenyőbe öntöd az olajat

Az olajat ne csepegtesd egyenesen a serpenyőbe, hanem márts bele egy szilikonos ecsetet vagy egy papírtörlőt, és ezzel kend ki a serpenyőt. Ha ugyanis az olajcseppek megállnak a serpenyő egyes részein, nem egyenletesen sül majd a palacsintád.

Rossz hőmérsékleten sütöd

Értjük, hogy azt szeretnéd, hogy minél hamarabb kész legyen, de nem megoldás, ha minél nagyobbra veszed a lángot. Ha túl magas hőmérsékleten sütöd a palacsintát, hamar odakap, ráadásul, ha a vastagabb, amerikai verziót sütöd, a közepe át sem sül rendesen. De a túl alacsony láng sem jó, mert túl sok olajat fog felszívni. A legjobb a közepes láng.

Túl hamar, vagy túl sokat forgatod

A palacsintát egyszer kell megfordítani. Ha sokat forgatod, vagy túl hamar fordítod meg, az amerikai palacsinta leereszt, a hagyományos, magyar változat pedig elszakadhat. Akkor fordítsd meg, amikor a rajta levő buborékok kipukkadnak.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.