6 éve

Ne gondolj rosszra! Így használhatod konyhán kívül az uborkát

A legtöbb ember az uborkát csak a konyhában használja, pedig ebben az egyszerû és olcsó zöldségben számtalan lehetõség rejlik. Töröld át a tükröt vagy a cipõdet egy szelettel, vagy próbáld ki kávé helyett!

Az uborka tényleg csodazöldség, megvan benne a legtöbb vitamin, amire szüksége lehet a szervezetednek egy nap folyamán. Tartalmaz: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, folsav (B9), C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort és káliumot. Kiváló lúgosító és gyulladásgátló, serkenti az emésztést, és javítja a veseműködést. 

Ha nagyon fáradt vagy, például két szelet uborka elrágcsálásával helyettesítheted a kávét, és feltöltődsz energiával.

Azt azonban kevesen tudják, hogy azonkívül, hogy megeszed még számos házi praktikára használhatod.

1. Kend a tükörre!

Ha nem szereted, hogy bepárásodik a tükör a forró gőztől, akkor csak egyszerűen kend be egy szelettel az egész felületet. Pillanatokon belül eltűnik a pára és kellemes, friss illat is lesz.

2. Csigák ellen!

Mindent megrágnak a csigák a kertben? Tegyél ki egy alumínium lemezre néhány szelet uborkát és elbúcsúzhatsz a kertben a hívatlan vendégektől az egész szezonban. A zöldségben lévő vegyi anyagok reakcióba lépnek az alumíniumlemezzel és létrehoznak egy szagot, amit az ember nem érez, de

kellemetlen a kártevőknek, így a csigák nagy ívben elkerülik a kertet.

3. Ragyogjon a cipő!

Ha egy fontos megbeszélésre rohansz és nincs időd megmosni a cipődet, akkor egy szelet uborkával töröld át. Visszanyeri fényességét és még vízhatlan is lesz.

4. Viszlát narancsbőr!

Dörzsöld be néhány szelettel a problémás felületet és már perceken belül láthatod a változást. Hatóanyagai pozitív hatást gyakorolnak a bőrben lévő kollagénre, a bőr feszesebb lesz.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!