Létrehozva: 2016.08.25.

Így lehet friss bazsalikomod egész télen

Képzeld el, hogy egész télen a kezed ügyében van a friss bazsalikomod, sõt, a bazsalikommal ízesített olívaolaj is. Nem kell cserépben nevelgetned a fûszernövényt ahhoz, hogy ez valósággá váljon!

Ha szereted a friss bazsalikom ízét az ételeidben, és a bazsalikomos-olívaolajos öntetet a salátán, akkor szánj rá egy pici időt arra, hogy a friss, nyári fűszernövényt tartósítsd télire - méghozzá tartósítószer nélkül!. Mindössze 4 dologra lesz hozzá szükséged: egy (vagy több) befőttes üvegre, bazsalikomlevelekre, sóra és olívaolajra.

Az üveget vagy üvegeket a fedelükkel együtt sterilizáld forró vízben, majd szárítsd meg.

A bazsalikomot mosd meg hideg vízben, és szintén szárítsd meg.

Az üveg alját szórd be sóval.

Tegyél rá bazsalikomot.

Öntsd le egy kevés olívaolajjal.

Ismételd ezt a rétegezést egészen addig, amíg meg nem telik az üveg, vagy el nem fogy a bazsalikom.

A bazsalikomlevelek legyenek minden esetben a só és az olaj alatt.

Csavard rá az üvegre a fedelet, és címkézd, dátumozd fel. Körülbelül 1 évig áll el, de általában hamarabb el szokott fogyni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek