RETRO RÁDIÓ

Így lehet friss bazsalikomod egész télen

Így lehet friss bazsalikomod egész télen
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 25. 00:03

Képzeld el, hogy egész télen a kezed ügyében van a friss bazsalikomod, sõt, a bazsalikommal ízesített olívaolaj is. Nem kell cserépben nevelgetned a fûszernövényt ahhoz, hogy ez valósággá váljon!

Ha szereted a friss bazsalikom ízét az ételeidben, és a bazsalikomos-olívaolajos öntetet a salátán, akkor szánj rá egy pici időt arra, hogy a friss, nyári fűszernövényt tartósítsd télire - méghozzá tartósítószer nélkül!. Mindössze 4 dologra lesz hozzá szükséged: egy (vagy több) befőttes üvegre, bazsalikomlevelekre, sóra és olívaolajra.

Az üveget vagy üvegeket a fedelükkel együtt sterilizáld forró vízben, majd szárítsd meg.

A bazsalikomot mosd meg hideg vízben, és szintén szárítsd meg.

Az üveg alját szórd be sóval.

Tegyél rá bazsalikomot.

Öntsd le egy kevés olívaolajjal.

Ismételd ezt a rétegezést egészen addig, amíg meg nem telik az üveg, vagy el nem fogy a bazsalikom.

A bazsalikomlevelek legyenek minden esetben a só és az olaj alatt.

Csavard rá az üvegre a fedelet, és címkézd, dátumozd fel. Körülbelül 1 évig áll el, de általában hamarabb el szokott fogyni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.