
Nyári estéken nincs kellemesebb, mint a szabadban sütögetni vagy csak üldögélni a tûz mellett. Mutatjuk, hogy lehet igazán gyorsan jó tüzet rakni.
Nem is olyan egyszerű, mint gondolnád.
![]()
Ha kis tűzrakó helyet építesz a kertben, percek alatt kezdődhet a grillezés. Praktikus, ha grillállványt is raksz a tűz mellé.
![]()
Ha kisebb a kerted, téglából vagy kőből kisebb tűzgyújtó sarkat varázsolhatsz. A falat véded, ha lépcsőzetesen alakítod ki!
![]()
Faszénnel működő mobil grillsütőt nemcsak a kertben, de a teraszon is felállíthatsz. Jó szolgálatot tesz, ha szélfogó is tartozik hozzá.
![]()
Ez a nagyobb méretű, vályúszerűen kialakított grillsütő nemcsak boltban kapható faszénnel működik. Rakhatsz bele fadarabokat is.
![]()
Ez a szuper házi készítésű szerkezet önmaga adagolja a fát.
![]()
Gyújts tüzet a kert egy zugában!
Kellékek: száraz, apróra vágott fa gyújtósnak
száraz, nagyobbra vágott fa parázsnak
papír, gyufa
1. A papírt gyűrd össze vagy készíts elő egy (vagy több) papírral bélelt WC-papír gurigát! A vékonyabb fadarabokat lazán fektesd rá.
2. A papírokat a széleken több ponton gyújtsd meg és határozottan, de ne túl erősen fújd, hogy a tűz a közepe felé terjedjen. Ha lángra kapott, tegyél rá pár nagyobb darabot. Óvatosan, de határozottan fújd tovább, amíg minden át nem veszi a lángot.
3. Ha ez megtörtént, hagyd, hadd égjen. Ha elég erős a tűz, nagyobb fák is mehetnek rá. Kicsit fújj alá, erősítsd fel a tüzet.
4. Ha van kellő mennyiségű parázs (két-három ujjnyi vastag), akkor kezdhetsz sütni.
Jó parazsat a keményfa ad, a puhábbak - mint a fenyő - hamar elégnek.







