6 éve

Így készíthetsz gyönyörű sziklakertet kert nélkül

A lakótelepen vagy a társasházban élõknek sem kell lemondaniuk a kertészkedés örömeirõl. Mutatjuk a legjobb ötleteket, hogyan varázsolhatsz a lakásodba csodálatos kiskertet.

Fantasztikus minikertet alkothatsz az otthonodba, növényeid szépségében akár egész évben gyönyörködhetsz.

Teraszra, folyosóra, régi fiókba, de még az ajtókilincsre is ültethetsz. Legyél kreatív, variáld a növényeket, kavicsokat dekorációkkal, garantáltan imádni fogod a végeredményt!

Sziklakert vödörben

Egy régi pléh vödör tökéletes alapját képezheti a kertednek. Fektesd el a vödröt az oldalára, és tegyél az aljára néhány marok virágföldet. Válogass össze különböző pozsgás növényeket, kaktuszokat, és ültesd be a kiskertbe. Különféle színű és méretű kavicsokkal dekoráld a tetejét.

Lógó minikert ajtógombon

A sziklakerti növényeknek minimális vízigényük van, így nem kell aggódnod, hogy a víztől tönkremegy a kiskerted alapja. Bátran használhatod a legkülönlegesebb alkalmatosságot, amibe ültetni lehet, amit kinevezhetsz kiskertnek. 

Növények a tésztaszűrőben

Egy jól kiválasztott "kert" még tovább fokozhatja a látványt! Régi bögrék, tányérok, lábosok, de még egy tésztaszűrő is remek helyszín lehet a növényeid otthonául. 

Minifüggőkert

Igazi szemet gyönyörködtető kiskertet alkothatsz törött cserepekből. Érdemes nagy cserepet használni erre a célra, mert ebben látványosan rendezheted, szintezheted a kertedet.

Balkonláda

Az egyszerű balkonláda is remek helyszíne lehet a sziklakertednek. Először rendezd el a dekorációkat, majd a nagyobb köveket, a végén pedig ültesd be a növényeket.

Rendezz be egy kaspót!

 

Virágos komód

Egy kiszuperált komód új értelmet nyerhet, ha a zoknik helyett gyönyörű növényeket teszel a fiókokba. A fiókokat béleld ki vízzáró fóliával, majd fiókonként ültesd tele szebbnél szebb sziklakerti növényekkel!

Tárolóból kiskert

Megunt tárolók, ládák tökéletes otthont adnak a kiskertednek. A sziklakerti növényeket nem kell mélyen beültetned, ezért érdemes a ládát "kibélelned" és a tetejétől 15 centiméterre tenni a földet, növényeket.

Ha nagyon ráérsz, vízesést is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!