OTTHONKA

Szerző A

Létrehozva: 2016.05.21.

Húsos és roppanós paprikát szeretnél? Ez a nagyitrükk a titok!

Nyár közepére saját termesztésû paprikát varázsolhatsz az asztalra. Az ízletes zöldség termesztésének titkát nagyanyáid is tudták már. Miért ne lesnéd el tõlük?

Húsos és roppanós paprikát szeretnél? Ez a nagyitrükk a titok!

Rakhatod majd szendvicsre vagy főzhetsz belőle ínycsiklandó lecsót.  Mutatjuk, mire figyelj oda, hogy minél finomabbra nőjön!

A paprika a tápanyagban gazdag talajokat kedveli.

Frissen trágyázott ágyásba kell palántázni. Istállótrágyán kívül keverj a földbe káli- és foszfáttrágyát, valamint nitrogénműtrágyát. A termés mennyiségét és minőségét a nitrogén jelenléte határozza meg. Vigyázz, mert nem szabad túladagolnod!

Trükk! Használj keserűsót, ha húsos és roppanós paprikát szeretnél.

A keserűsót vagy epsom-sót (magnézium-szulfát) a talaj magnéziumtartalmának növelésére használják. A magnézium pedig a klorofill előállításának lényeges eleme.

Ha a nagy magnézium-igényű növényeket - krumplit, paradicsomot és paprikát - ezzel trágyázod, csodákra képes. A víz jól oldja, így hamar bekerül a talajba és a növény gyorsan hasznosítani fogja.

Egymás után két évben ne palántázz ugyanabba az ágyásba!

Az ültetés ideje a májusi fagyok elmúlta után, május közepén van. Négyzetméterenként 8-10 ikerpalántát ültess!

A paprika nagy vízigényű növény

Száraz időben hetenként,  egyébként  8-10 naponként öntözd.

Imádja a meleget és a fényt.

Legkedvezőbb számára a 25°C-os hőmérséklet és a 12-14 órás napsütés. Ha ennél kevesebb fény éri, akkor a virágai lehullanak.

Nem viseli el a gyomos talajt, ezért rendszeresen kapáld.

Ezzel megelőzöd a talaj cserepesedését, és lehetővé teszed, hogy a gyökerekhez is elég oxigén jusson.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek